Ferielejligheder i Amsterdam

Med sine hyggelige kanaler, fascinerende broer, smukke kanalhuse og venlige atmosfære, er Amsterdam helt klart et besøg værd.

En af Amsterdams millioner cykler, over en af byens kanaler

Opdag stemningsfulde Amsterdam

Amsterdam er bl.a. kendt for sit "red-light district" og sine "coffeeshops", som er et bevis på byens åbenhed og tolerance. Amsterdam er dog også fyldt med museer som Van Gogh museet og Rembrandt museet, attraktioner som Anne Franks Hus og naturskønne områder med de smukke og idylliske kanaler, der danner rammen om en af Europas mest unikke byer.

Amsterdam - cyklernes by

Amsterdam er kendt som en af verdens mest cykelvenlige byer og det siges at der er mere end en million cykler i byen – hvilket nok ikke er helt galt. En tur på jernhesten er dog også den nemmeste måde at komme rundt, da mange af gaderne og broerne i Amsterdam er meget smalle eller helt bilfri. Da byen ligger på en undergrund af mose, var det i sin tid nødvendigt at udviklede et omfattende kanalsystem og bygge husene på 15 meter lange fundamentpæle – en udfordring for enhver byplanlægger. Med den idelle beliggenhed har Holland en lang historie som søfarts- og kolonirige og Amsterdam var i midten af 1700-tallet Europas førende handelsby. Byen har således altid trukket mange etniciteter til sig og idag er omkring halvdelen af indbyggerne i Amsterdam af ikke-hollandsk oprindelse, hvilket kommer til udtryk i det fascinerende bybillede.

Top 25 offers in Amsterdam: