Ferieboliger i Bork Havn

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Bork Havn

Sommerhuse og Feriehuse i Bork Havn

Sommerhuse Bork HavnI det smukke Vestjylland og beliggende ved bunden af Ringkøbing Fjord, finder man det idylliske åndehul, Bork Havn. Her har den vestjyske sindighed og lune lagt sig som en behagelig dyne over området. Midt i denne barske natur, med Fjorden og Vesterhavet helt tæt på, har der levet fiskere i århundrede. Idag er fiskerne blevet færre, men sommerhusene blevet flere og både danskere og tyskere, der ønsker at holde sommerferie i Danmark, lejer et sommerhus i Bork Havn. Turisterne har i den grad fået øjnene op for skønheden ved den vilde natur, der hersker i området.

Ting du ikke vidste om Bork Havn

 1. Bork Havn ligger tæt på Europas største fuglereservater, Tipperne
 2. Bork Havn blev grundlagt i 1933 af Bork Fiskeriforeninger
 3. Vikingerne drog på togt fra Bork Havn for 1000 år siden

Hvad skal du se?

Bork Havn er en fiskerihavn og et populært turist område ud til Ringkøbing Fjord. Havnen fungerer som lystbådhavn hvor mange ligger til med både skibe og husbåde i løbet af sommermånederne. Området er specielt et besøg værd om sommeren til den årlige Bork Havn Musikfestival. Festivallen foregår på tre teltscener der årligt tiltrækker adskillige tusinder besøgende. Mange store danske navne har spillet på festivallen, heriblandt Kashmir, Nephew, Kim Larsen og Kjukken og L.O.C.

I nærheden af havnen finder man Bork Vikingehavn, der er et museum med udstillinger fra Vikingetiden i Jylland. Museet er bygget som en vikingelandsby med huse, der er bygget som rekonstruktioner af udgravninger foretaget i Tarm i 1990erne. Den flotte boplads byder på mange aktiviteter såsom smykkefremstilling og bagning - alt som i gamle dage. Museet har ligeså en gammel bådplads, hvor vikingeskibene holder til, og i sommermånederne er det muligt at sejle ud på Ringkøbing Fjord i disse imponerende rekonstruktioner.Vest for Bork Havn ligger fuglereservatet Tipperne. Området er en halvø ud i Ringkøbing Fjord, hvor trækfugle hvert år benytter området som rasteplads på deres lange vandringer. Her kan man opleve en fantastisk samling af forskellige fuglearter, heriblandt ryler, brushaner og snepper. Området er normalt lukket for offentligheden, men det er mulighed for guidede ture i området enkelte dage på ugen.

Hele området omkring byen, er rig kultur. Få kilometer fra Bork Havn ligger den lille by Hemmet, som er kendt for dens kirke, Hemmet Kirke. Kirken blev opført i det 12. århundrede i romansk stil, der er en velkendt arkitektonisk byggestil i Danmark. Særligt for Hemmet Kirke er den gamle renæssance prædikestol, der stammer helt tilbage fra det 16. århundrede og som stadig benyttes den dag i dag. Det er også muligt, at sejle med Svanen til Hvide Sande. En smuk tur der helt sikkert kan anbefales. Hvis man slår et smut forbi Ringkøbing-Skjern Museum, kan man få et godt indblik i livet ved Ringkøbing Fjord og man kan besøge Gåsemandens Gård eller Fahl Kro.

Til naturelskerne, skal man uden tvivl tage sig tid til en gåtur i Blåbjerg Klitplantage, eller en gåtur eller cykeltur i Skjern Enge langs Skjern Å. Vigtigst af alt er dog Vesterhavet! Denne lange kyststrækning, der starter ved Danmarks nordligste punkt og fortsætter så sydligt det er muligt. Vesterhavet er en af Danmarks helt store turistattraktioner, hvis man kan kalde det det. Der er tusindvis af sommerhuse til leje langs den danske vestkyst og ikke mange af dem står tomme i sommermånederne og det er ikke helt uden grund.Selvom Vesterhavet hvert år tager sine ofre på grund af de store bølger og den stærke understrøm, så drages de fleste af de smukke, hvide sandstrande og det smukke hav.

Til legebørnene, store som små, er der også nogle alternativer i området omkring Bork Havn. Der er bl.a. mulighed for at få en sjov dag i badelandet på Feriecenter Bork Havn. Ellers er det muligt at opleve opdage fjordens fisk med Klappebasinet på havnen. Hvis man tager bilen, så er der masser af oplevelser at finde i byerne Hvide Sande, Ringkøbing og Esbjerg. Et alternativ hertil vil være Varde Miniby, eller for de lidt større Dansk Veteranflysamling i Stauning. Sidst men ikke mindst er der attraktionen, der tiltrækker både store og små - Legoland Billund. Her er der rig mulighed for at bruge en hel dag, uden at hverken børn eller voksne kommer til at kede sig. Alt hvad du behøver er dog, et sommerhus i Bork Havn, en fiskestang, et par badebukser og evt. et surfbræt. Ved fjorden er der gode badeforhold og ikke mindst er stedet et mekka for windsurfere.

Hvordan kommer du rundt?

Bork Havn ligger indenfor køreafstand til både Varde og Skjern. Enkelte busser kører i området, men da områdets mange sommerhuse ligger en smule afsides, er en bil nødvendig. Både Hemmet og Tipperne ligger indenfor køreafstand, men hvis man er lidt frisk, tager man cyklen fra sit sommerhus i Bork Havn og bevæger sid ud i den skønne natur.

Ringkøbing ligger cirka 40 kilometer nord for Bork Havn, på den modsatte side af fjorden, der er en charmerende dansk købstad og er ligeså en populær feriedestination for både danske og udenlandske turister, og det smukke Hvide Sande ligger en kort køretur vest for byen.

Ønsker du billige sommerhuse, ferielejligheder, eller bare et almindeligt sommerhus i Bork Havn, så kan Wimdu stå for sommerhusudlejning, så du får det rette sommerhus, mens du holder sommerferie i Danmark og i Bork Havn. Hvis du dog ønsker et andet feriemål, kan Wimdu også sørge for at du får et hyggeligt sommerhus i Søndervig

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder