Ferielejligheder i Budapest

Budapest er en af Europas smukkeste og mest historiske byer. Floden Donau bugter sig igennem byen og deler den i to - i Buda og i Pest.

Széchenyi badet med sine karakteristiske gule mure

Opdag fantastiske Budapest

Budapest er en af Østeuropas perler. Om man er til et besøg i kvarteret omkring Buda slottet eller til en slentretur langs Donaus flodbred, så er der nok at give sig til. Her kan man finde verdens 2. ældste metronetværk og verdens 3. største parlementsbygning, som især er et besøg værd om aftenen, hvor man fra Buda siden kan nyde facaden med lys på.

Budapest - Idyllisk og afslappende

Som hovedstad i Ungarn, har Budapest i lange perioder været under fremmed herredømme - sidst mellem 1867 og 1918, som en del af det Østrig-Ungarske rige. Idag er Ungarn selvstændigt og Budapest er et tilløbsstykke, især for folk der ønsker afslapning. Byen er verdens eneste hovedstad med varme kilder og rundt om i byen, er der bygget termalbade. De omkring 125 kilder producerer i omegnen af 70 millioner liter vand om dagen, med temperaturer helt op til 58 grader. Nogle af kilderne har, pga. indholdet af mineraler, medicinsk effekt og tiltrækker derfor masser af turister. Det mest kendte af badene er Gellert, som i mange år var et populært rejsemål for de rige og berømte. Byens største bad er dog Széchenyi badet, som også er Europas største og som giver rig mulighed for afslapning i idylliske omgivelser - ligesom resten af Budapest.

Top 25 offers in Budapest: