Ferielejligheder i Edinburgh

Edinburgh er skotsk helt ind til benet. Så er du til sækkepibe og kilt, er Skotlands hovedstad gennem 600 år, den ultimative destination.

Ross springvandet med Edinburgh Castle i baggrunden

Opdag autentiske Edinburgh

Edinburgh står idag stolt og rank som den har gjort i 1000 år. Byen består af syv klipper og højdedrag, der giver den et helt unikt udtryk. Det meste af byen står på UNESCOs liste over verdenskulturarv og som et af oplysningstidens helt store historiske midtpunkter, kaldes den også for Nordens Athen. I Edinburgh vil du opleve det ægte Skotland.

Edinburgh - Nordens Athen

Indtil år 1018, var Edinburgh ”kun” en grænsefæstning. I denne periode blev Edinburgh Castle bygget og grundet økonomisk vækst, blev Edinburgh udnævnt som Skotlands hovedstad. Allerede i 1329 fik byen købstadsprivilegier og i mere end 150 år oplevede den kulturel opblomstring. I 1513 måtte skotterne dog se sig slået af Englænderne og indgik, i henholdsvis 1603 og 1707, unioner med Englænderne. Dette reducerede byens politiske magt, men til gengæld sikrede det mod angreb. Herefter blev Edinburgh en kulturel og intellektuel højborg, der gik under navnet ”Nordens Athen”. Byen opfostrede store personligheder som David Hume og Adam Smith og var en vigtig by i oplysningstiden. Idag er Edinburgh en moderne storby med et stærkt skotsk præg. Mange af byens indbyggere holder stærkt fast i de stolte skotske traditioner, hvilket gør byen helt unik.

Top 25 offers in Edinburgh: