Ferieboliger i Hals

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Hals

Sommerhuse og Feriehuse i Hals

I det nordlige Jylland, ikke langt mod øst fra Aalborg, finder man den lille danske ferieby Hals. Byen ligger ved Limfjordens udmunding i Kattegat og har cirka 2.500 indbyggere. Dette er dog ikke tilfældet hen over sommeren, da områdets smukke natur tiltrækker turister fra Danmark ud udland, der kommer her for at nyde de idylliske omgivelser og børnevenlige badestrande. Selvom Hals kan betegnes som blot at være en mindre havneby er det meget at se i by og omegn, og med et af de mange sommerhuse fra Wimdu kan din næste ferie i Danmark blive med både kulturelle inputs, underholdning for hele familien og ren afslappelse!


Oplevelser og aktiviteter i Hals

Et af byens centrale seværdigheder og varetegn er Hvalgabet. Hvalen blev oprindeligt skudt i år 1868 af en hvalfanger fra Hals, og blev sidenhen opsat på torvet i byen som trofæ. Blåhvalen har været omkring 30 meter lang og vejede hele 90 ton! Desværre blev kæben slidt og mør over tid, og i 1953 blev det ved et uheld kraftigt beskadiget og stod ikke til at redde. To år efter blev en ny hvalkæbe opsat i byen, der var en gave fra den norske konsul fra Sandefjord, Lars Christensen. Den dag i dag er kæben stadig et vigtigt varetegn for byen, og bør absolut ses af enhver der besøger byen. Byens smukke kirke, Hals Kirke er Danmarks største landsbykirke. Den oprindeligt kirke blev opført cirka år 1200 og er sidenhen blevet udbygget adskillige gange gennem tiden. I dag er selve langhuset en imponerende og smuk bygning der benyttes ved flere lejligheder, både gudstjenester og konfirmations forberedelse men også musikalsk optræden. Det muligvis vigtigste kulturelle levn i byen er Hals Skanse. De første dele af forsvarsanlægget blev opført omkring år 1620 som forsvar på både Aalborg og Limfjorden. Igennem historien ha selve skansen både været i forfald og genopført, og i årene 1625 til 1629 blev området endda indtaget af den tyske kejsers tropper. I dag er danner skansen ramme om Hals Museum, hvor man kan bevæge sig op på de gamle skanser, nyde udsigten over fjorden og blive klogere på historien bag.

Hals byder som mange andre feriebyer på gode caféer og restauranter, der tilbyder lækre retter i smukke omgivelser. På havnen i Hals finder man Restaurant Havkatten, der muligvis har byens bedste beliggenhed med få meter fra indsejlingen ind til fjorden. Her kan man nyde et bredt udvalg af klassiske retter, buffet og nyde udsigten over Limfjorden. Traktørstedet Skovgaards Raaling er et hyggeligt og stemningsfuldt traktørsted i historiske omgivelser. Restauranten ligger nord for Hals i byen Hou, og byder på delikat slow food, frisk fisk og lækre kødretter.

Aalborg

Den danske storby Aalborg ligger cirka en halv times kørsel vest for Hals, hvor oplevelserne er mange. Vi anbefaler et besøg til den altid smukke Aalborg Zoo, der årligt modtager hele 400.000 besøgende og er den største og vigtigste attraktion i hele Aalborg. På samme måde som Hals skanse kan give et indblik ind i historien, er Lindholm Høje uden tvivl noget enhver bør opleve. Området byder på nogle af de bedst bevaret levn fra jern- og vikingalderen i hele Skandinavien. Man har fundet mange gamle objekter fra datidens folk, heriblandt over 600 gravsteder og 150 skibssætninger, og mange af fundene kan opleves på Lindholm Høje Museum nær udgravningerne.

Hvis man ønsker mere fred og ro mens man er i Aalborg, kan man vel lægge et besøg forbi Østre Anlæg. Dette velkendte grønne område i centrum af byen byder på ren afslappelse, bænke, en stor sø og i al særdeleshed tid til fordybelse. Man kan også gå en tur langs Jammerbugten der løber gennem byen, hvor man kan nyde de dejlige omgivelser og sanse byens tætte bånd med havet. Her kan man også se det imponerende Utzon Center, der var det sidste bygningsvært af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon, måske bedst kendt for at være arkitekten bag det berømte Operahus i Sydney. Centret er en arkitektonisk perle i verdensklasse, der fungerer som udstillingrum for skiftende kunstudstillinger, undervisning og kulinariske opleveser i den tilhørende restaurant. Også her kan man opleve det smukke, grønne Aalborg som i Øster Anlæg, i den flotte Utzon Park, hvor Utzons yndligstræ, kirkebærtræet, står smukt og blomstrer om sommeren.

Frederikshavn

Cirka en times kørsel nord for Hals, ligger den danske havneby og købstad Frederikshavn. Der er masser at se og opleve i Frederikshavn hele året rundt, fra de skønne parker om sommeren til den hyggelige juleshopping i vintermånederne. Et af byens mange højdepunkter er den imponerende Bangso Botaniske Have, der er et dejligt sted til en dag i naturen. Her kan man se nogle smukt anlagte haver af roser og rododendron, samt besøge Bangsbo Museum, hvor man kan lære mere om byen og egnens historie. Ikke langt mod øst ud mod havet herfra, kan man ligget et besøg forbi Bangsbo Fort, der er et gammelt forsvarsværk oprindeligt konstrueret af den tyske besættelsesmagt og senere udvidet af de danske forsvar. I dag fungerer store del af anlægget som museum, hvor man kan høre mere om fortet og se meget af de originale inventar.

Ønsker man flere naturoplevelser på en ferie i Frederikshavn, kan man tage det lille sejlskib 'Seadog' ud til det lille øhav Hirsholmene. Hirsholmene ligger cirka 7 kilometer nordøst for selve Frederikshavn, der er beboet af en god håndfuld indbyggere. Meget af øen er i dag naturreservat og en aktiv yngleplads for måger i området. Øen er bedst kendt for Hirsholmene Kirke fra det 17. århundrede, der er opført som et bindingsværk og ikke som den mere almene kirker vi kender fra resten af landet. Hirsholmene er et dejligt og afslappende sted at besøge for hele familien - husk at bestille billetten til færgen på forhånd.


Transport til og fra Hals

Hals ligger som nævnt cirka en halv times kørsel øst for Aalborg. Der er muligt at køre af Frederiksbergmotorvejen ved Vodskov, hvorefter man kan køre til hals på cirka 20 minutter. Selve sommerhusene ligger få minutter nord for selve Hals by, der alle er lette at komme til med bil.


Hals er en dejlig by, hvor der er plads til fred og ro i de dejlige rammer at et smukt sommerhus ved vandet. Der der oven i købet masser af oplevelser at få her for hele familien, alt sammen inden for køreafstand af byen. Hvad end det er med familien, et par gode venner eller blot dig og din partner, kan man være sikker på den danske sommer ikke slår forgæves her i det altid smukke Nordjylland. Find det perfekte sommerhus eller ferielejlighed der passer til netop dit behov i dag og tag en ferie med masser af indhold for alle om enhver!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder