Ferieboliger i Henne Strand

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Henne Strand

Sommerhuse og Feriehuse i Henne

Det idylliske Henne Strand er et ferieområde beliggende langs den jyske vestkyst nordvest for Esbjerg. Området er særdeles velbesøgt i løbet af sommermånederne, hvor stedet er en foretrukken feriedestination for danskere som turister fra hele verden. De mange sommerhuse og feriehuse ligger alle indenfor gåafstand af den smukke og børnevenlige strand, der flere gange har modtaget det blå flag for sin kvalitet, sanitet og sikkerhed. Området ligger enkle køreture fra flotte naturoplevelser, så hvis man ønsker en afslappende ferie i et sommerhus i Danmark, dog med mulighed for at opleve den flotte natur, så er Henne Strand et oplagt valg!

Aktiviteter på Henne Strand

Som så mange andre relativt afsidesliggende feriecentre, er Henne Strand primært udstyret til den ultimative afslapnings ferie. Udover de mange flotte sommerhuse finder mange blandt andet Henne Strand Feriecenter, hvor Wimdu ligeså kan tilbyde udlejningen af egen ferielejlighed på selve centret. Selvom området primært er rettet mod campister, er beboere i områdets sommerhuse selvfølgelig også hjerteligt velkommen. Centret har et større vandland med blandt andet vandruchebane og sauna man kan nyde, hvis badevandet ikke makker ret. Herudover er her både minigolfbane, fitness- og styrkecenter, legeområdet for det mindre medlemmer af familien og andre aktiviteter - kort sagt noget for enhver smag. Hvis det er golf der for alvor tiltrækker, kan man vel besøge Henne Golfklub få kilometer øst for Henne Strand. Her kan man prøve kræfter med den den store 18-hullers bane eller den mindre par-3 bane, og klubben er åben for ikke-medlemmer året rundt mod betaling af greenfee.

Selve Henne Strand er en idyllisk lille ferieby, der er bestemt er veludstyret til ens ferie i sommerhus. Her finder man alle de fornødenheder man kan forestille sig på en ferie, heriblandt en håndfuld butikker hvor man kan købe dagligvarer, samt en fint udvalg af restauranter og kroer. Besøg eksempelvis Restaurant Strandgaarden, der serverer lækre a la carte retter på byens torv, med årstidens ingredienser til rimelig priser. På torvet kan man ligeså købe sig en vaffel is eller en kold øl, mens man nyder de dejlige omgivelser i sommerens sol og varme. For en vaskeægte gourmet oplevelse kan man ville et besøg forbi Henne Kirkeby Kro cirka 4 kilometer øst for selve Henne Strand. Denne gamle og charmerende kro serverer ægte gourmet i verdensklasse, der kun serverer de bedste råvarer blandt andet fra egen køkkenhave.


Den aktive ferie

Selvom Henne Strand oser af sommerlig hygge i eget sommerhus med flot badestrand og gode madoplevelser, tilbyder det vestjyske meget mere end blot dette. Her er ligeså en masse oplevelser for den, der ville nyde den flotte danske natur, hvadend det er er på gåben, på cykel eller endda på hesteryg. Syd for Henne Strand finder man Kærgård Klitplantage, der er et cirka 1.400 hektar stort, fredet naturområde. Man er velkommen til at besøge området, der giver rig mulighed for at opleve den barske, jyske natur på tætteste hold. Plantagen har længe været kendt for at være delvist forurenet i visse områder på baggrund af kemisk deponi i og omkring plantagen, men rengøringsarbejdet er undervejs og udgør ingen trussel mod plantagens besøgende. Nordøst for Henne Strand ligger klitplantagen Blåbjerg Klitplantagen, der på samme vis som Kærgård er et yndet sted for naturvandringer for turister såvel som lokale. Begge klitplantager har fint afmærket stier, der både er gå- og cykelvenlige. Nord for Henne Strand finder man et andet, ligeså utroligt populært ferieområde; nemlig Hvide Sande. Her kan man ligeså finde sit sommerhus til sin ferie i det vestjyske og selve byen Hvide Sande tilbyder på samme vis som Henne Strand en fint udvalg af spisesteder samt flotte naturoplevelser langs den jyske vestkyst.

Hvis man ikke ønsker at besøg de to klitplantager til bens, kan man eventuelt leje en cykel i Henne Strand. Cykeludlejningsbutikken Britton udlejer et bred udvalg af cykler i alle størrelser og former, fra herrer- og damecykler, mountainbikes og endda el-cykler. Med disse fine cykler er det oplagt mulighed for at se de smukke, omkringliggende egne med hele familien og hvis madpakken medbringes kan man nyde sin frokost i de flotte egne omkring Henne Strand. Hvis man har mod på det, kan man besøge det lokale Stutteri Vestkysten, hvor det er muligt at på en rundtur til hesteryg i området. Stutteriet tilbyder en bred vifte af forskellige ture, fra simple skridt rundt i hegnområdet for begyndere til rideture langs vestkysten over hyggelige ture gennem skoven til solnedgangen for de mere erfarne ryttere - ort sagt er her lidt for enhver smag. Med et sommerhus i Henne Strand kan sommerferien gå flere veje; man kan nyde den afslappende atmosfære i det idylliske Henne Strand by eller tage en aktiv ferie i de smukke klitplantager eller i det lokale vandland.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder