Ferielejligheder i Istanbul

Istanbul er kendt som byen der er delt i en Europæisk og en Asiatisk del. Byen byder på kultur og historie i en orientalsk atmosfære.

Det berømte Bosporusstræde, der deler Istanbul i Asien og Europa

Opdag eksotiske Istanbul

Istanbul er en by med både europæisk og asiatisk indflydelse. Den er et miskmask af forskellige traditioner og kulturer, hvilket giver byen en vidunderlig eksotisk og orientalsk atmosfære med et klart europæisk præg. Byens strategiske beliggenhed, som silkevejens port til Europa, har gennem historien medført store slag og stor økonomisk opblomstring.

Istanbul - Porten mellem øst og vest

Opdelt i en asiatisk og en europæisk bydel, er Istanbul unik i sig selv. Mange ved at Istanbul før 1931 gik under navnet Konstantinobel. Et navn som Konstantin den Store gav byen i 328 efter at have gjort den til hovedstad i Romerriget. Indtil de tyrkisktalende osmanner erobrede byen i 1453, havde Konstantinobel været hovedstad i det østromerske rige i mere end 1000 år. De tyrkiske osmanneres indtog i det daværende konstantinobel, har sat sit tydelige præg på byen. Idag er Tyrkiet og Istanbul tyrkisktalende og en stor befolkningsgrupper er muslimsk. Et tydeligt bevis på den tyrkiske og muslimske indflydelse er Den smukke Blå Moske, som pryder bybilledet og er blevet byens varetegn. Istanbul er idag en moderne storby, hvor kristne, muslimer og jøder lever side om side i fred og fordragelighed. Byen er uden tvivl et besøg værd.

Top 25 offers in Istanbul: