Ferieboliger i Krakow

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Krakow

Lejligheder og Ferielejligheder i Krakow

Kraków er en af verdens smukkeste byer, og er spækket med kultur og historie. Byen omtales som 'Nordens Rom' eller 'Nordens Firenze', og tiltrækker årligt mere end 7 millioner turister. Den Gamle By er berømt for sin skønhed og blev i 1948 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Kraków er et klassisk eksempel på hvordan historie og moderne kultur mødes og byen er i dag blandt Europas top destinationer til en forlænget weekend. Hvis man ville se Kraków fra et mere personligt perspektiv, kan en af byens mange udbudte ferielejligheder gøre besøget helt specielt, og Wimdu har nu over 500 alene i Kraków!

Ting du nok ikke vidste om Kraków

Den gamle bydel har hele 6.000 historiske seværdigheder og 2 millioner kunstværker!Kraków har officielt været hovedstad i Polen i mere end 500 år.Legenden siger at Kraków blev bygget af en mand ved navn Krak oven på en grotte beboet af en drage!Da Polen blev invaderet af Nazityskland under Anden Verdenskrig blev Kraków kortvarigt hovedstad for Tysklands generalguvernement!

Ting at se i Kraków - et historisk epicenter!

Der er meget at se i Krakóws gamle bydel, der stammer helt tilbage fra det 7. århundrede. Du ville blive overrasket over det enorme antal historisk vigtige bygninger der er i Kraków, og en gåtur gennem byens centrum er fantastisk. Hvor skal man så starte? Wawel Borgen er en meget populær turist attraktion og herfra har man nyde en storslået udsigt over byen og Visla Floden. Borgen anses som Polens nationale symbol, og Kraków kendes også som 'De Polske Kongers By', da mange er begravet ved Wawel katedralen. Inden i katedralen kan man se smukke religiøse udsmykninger og klokketårnets 'Sigismundklokken', der blev støbt i år 1520. Inde på Wawel kan man se en fantastisk udstilling af Flamske tæpper fra det 16. århundrede.

Fra Wawel Borgen kan man gå ned langs den kongelige vej (Grodzka Gaden) mod Krakóws centrum, der er verdens største middelalder torv. På dette torv kan man se nogle af Krakóws mest imponerende bygningsværker, heriblandt Mariekirken, der er en af Polens mest kendte kirker og har to høje gotiske tårne med guldbelagte spirer. Ved siden af Mariekirken ligger et af verdens ældste shopping centre - Sukiennice. Her finder man et stort antal tøj- og souvenirbutikker samt indgangen til Rynek Undergrunds Museet. Under Krakóws imponerende torv ligger århundreders gamle historiske levn, der blev opdaget i 2005. Efter adskillige års juridisk mundhuggeri er alle fund nu udstillet på Rynek Museet. Med titlen 'I fodsporene på Krakóws Europæiske Identitet' fremviser dette moderne museum hele historien bag byen. Et af Europas ældste universiteter, Jagiellonski Universitet ligger i Kraków og hele 150.000 studerende bor og studerer i byen.

Kraków er med sine 120 kirker et religiøst centrum, og der er adskillige imponerende kirker der er værd at besøge. Sankt Andreas Kirke er et sjældent eksempel på en Europæisk befæstet kirke, og Sankt Peter og Poul Kirken er bygget i den Polske barok arkitektur. Johannes Paul 2., den anden længst regerende pave, var født i Kraków og var ærkebiskop af byen inden han blev kardinal i 1967. Sankt Adalberts Kirke er en lille, hvid kirke på Krakóws torv og er blandt de ældste kirker i hele Polen. Kapellet er lille, har lavt til loftet og er udsmykket med gamle billeder, og benyttes stadig den dag i dag.

Nattelivet i Kraków

Krakóws har i adskillige år været hele Europas hovedstad for natteliv. Byen har verdens højeste antal barer og restauranter i verden - over 800! Vi elsker de hyggelige kælderbarer i den gamle bydel. Prøv Piec Art, en velbesøgt bar blandt de lokale der er ideel til drinks før man tager videre i byen. De fleste af byens klubber ligger omkring byens middelaldertorv - prøv Frantic, der spiller hip hop og house musik, eller Goraczka der spiller alle de velkendte pop hits.

Transport til og fra Kraków

John Paul II International Airport Kraków-Balice er regionens primære lufthavn, der ligger 18 kilometer vest for Kraków centrum. Kraków ligger kun 1 time og 30 minutter fra København med fly, der gør byen til en perfekt destination til storbyferie og forlænget weekend. Balice Ekspres toget kører mellem lufthavnen og centrum, og tager cirka 20 minutter. En billigere bus service forbinder også lufthavnen og byen. Så snart du er i byen, er Kraków let at overskue og de fleste attraktioner er inden for gåafstand af hinanden. Kraków har et netværk af busser og sporvogne der dækker hele byen, og den gamle bydel samt torvet er primært bilfrie gågader.

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

René
René
10 Fantastisk
september 2016
Krakow Old Town Apartment

Dejlig lejlighed i stille kvarter tæt på centrum. Alt fungerede perfekt og Paulina havde arrangeret afhentning i lufthavnen. Tak for det. Vi har ikke en finger at sætte på servicen.

Vagn
Vagn
8 God
juni 2016
Brand New, Centric, River View Flat, A/C

Kun godt at sige om boligen, der var alt hvad vi skulle bruge. Der var ingen støj, og der er rent bemærker min kone. Kun 2 min. gang til flere sporvogns- og buslinjer. Supermarked og cafeer samt restauranter helt tæt på. Boligen har en f...

kari
kari
8 God
april 2016
Hyggelig lejlighed i Krakow! DOMINIKANSKE 10 (141)

Yderst centralt beliggende og godt udgangspunkt for en forlænget week-end. Gode senge og fint køkkenudstyr. Eneste minus var den MEGET larmende vandvarmer....

Ann-Marie
Ann-Marie
10 Fantastisk
marts 2016
Tasteful apartment in top location

Ankom til en dejlig,moderne og ren lejlighed,som lå i et godt kvarter og tæt på gode restauranter og centrum. Vores værtspar var søde og meget imødekommende. De talte rigtigt godt engelsk og vi fik en god information ang restauranter, i...

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder