Ferielejligheder i Lissabon

Lissabon er efter sigende Vesteuropas ældste hovedstad. Byen er fyldt med kultur, historie og arkitektur, der vil tryllebinde enhver.

En sporvogn op ad Lissabons stejle gader

Opdag charmerende Lissabon

Lissabon er kendetegnet ved dens smalle gader med farverige bygninger og smukke planter kravlende op ad murene. Byen ligger på syv høje, som giver en fantastisk udsigt over byen og havet. Lissabons bakkede terræn er en udfordring for de hyggelige gule sporvogne, der kæmper sig op af byens stejle gader og som giver byen en helt speciel atmosfære.

Lissabon - En by fyldt med kultur og historie

En legende fortæller, at den græske helt Odysseus, som på sin rejse tilbage fra Troja, tog sig tid til at standse i Lissabon for at forføre nymfen Calypso. Af sorg over hans afsked forvandlede hun sig til en slange, hvis bugter dannede de syv høje, som byen ligger på idag. Byen skulle efter sigende være Vesteuropas ældste hovedstad og har gennem tiden været overtaget af både romerne, fønikerne og maurerne. Lissabon har pga. sin heldige beliggenhed altid været yderst attraktiv og opnåede især stor velstand via monopol på handel med krydderier fra Østen. I perioden fra omkring år 1500 og 200 år frem, havde Lissabon større indtægter end nogen anden by i Europa. På trods af det store jordskælv i 1755, som lagde store dele af byen i ruiner, er der idag stadig tydelige beviser på Lissabons storhedstid.

Top 25 offers in Lissabon: