Ferielejligheder i Prag

Placeret på bredden af floden Moldau, har Prag den mest fantastiske beliggenhed. Byen er et velbevaret bevis på en østeuropæisk storhedstid.

Udsigt over Karlsbroen, med krudttårnet i baggrunden

Opdag imponerende Prag

Prag er et tydeligt bevis på et Østeuropa som et arkitektonisk og kulturelt centrum. Ud over at have en verdenskendt ølbrygger tradition, som selvfølgelig kræver en smagsprøve eller to, så har Tjekkiets hovedstad siden 1992 haft en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Blandt byens must-sees er Karlsuniversitetet der blev grundlagt i 1348 og Karlsbroen.

Prag - En østeuropæisk verdensby

Noget der især kendetegner Prag og Tjekkiet er bryggekunsten. Området omkring Bøhmen viste sig tidligt at være perfekt til dyrkning af Humle, som gik hen og blev en stor Tjekkisk eksportvare og fundament for den Tjekkiske bryggekunst. Selvom det første tjekkiske bryggeri blev bygget i 1118, så var det først i 1499, at håndværket for alvor kom til Prag. Som ølbrygningens tidsperspektiver afslører, er historien om Prag lang. Prags borg blev grundlagt i 800-tallet og omkring denne opstod et samfund, der udviklede sig til byen Prag. Den blev et vigtigt handelsknudepunkt og blomstrede især mellem 1300- og 1500-tallet, hvor den blev hovedstad i det tysk-romerske rige. I denne periode blev både Karlsbroen og Karlsuniversitetet bygget - to bygningsværker der stadig står velbevarede i en by, der byder på alt fra god øl til storslået historie.

Top 25 offers in Prag: