Ferielejligheder i Rom

Som romerrigets magtcentrum, som pavens og Vatikanets residensby og med en bykerne af UNESCO verdensarv, er Rom yderst bemærkelsesværdig.

Springvandet Fontana di Trevi i dagslys

Opdag antikke Rom

Når man taler om Rom, er det umuligt at komme udenom byens utallige attraktioner. Det er svært ikke at føle ærefrygt, når man står og beundrer Colosseum og tænker på hvilke personligheder der betrådte denne jord for mere end 2000 år siden. Men Rom er mere end historie og er i dag en moderne storby med mærkevare butikker og et festligt natteliv.

Rom - En moderne storby indhyldet i imponerende historie

Som en af de eneste byer i Europa der kom skånsomt igennem 2. verdenskrig, har Rom bevaret sin historiske bykerne. Rom blev grundlagt i 753 f.Kr. og blev i år 27 f.Kr. udråbt som hovedstad i det romerske imperium. Byen var igennem 1000 år den største, rigeste og politisk vigtigste by i den vestlige verden. År 476 blev romerrigets undergang og herefter mistede byen sin status som hovedstad. Kejser Konstantin gav i sin regeringstid fra år 306 til sin død i år 337, Biskoppen af Rom, senere kendt som paven, politisk og religiøs magt. Dette fik stor betydning efter bruddet med det Østromerske kejserdømme i 751 og i 756 gav paven kongen magt til at udøve lov og ret i Rom. Dette førte til grundlæggelsen af kirkestaten og senere af Vatikan staten, en seværdighed der ligesom Colosseum er et bevis på et rige og dets bemærkelsesværdige historie.

Top 25 offers in Rom: