Ferielejligheder i Venedig

Denne italienske perle er spredt ud over 118 øer og ligger ved en lagune i Adriaterhavet. Venedig pryder kysten med sit idylliske udtryk.

En af Venedigs mange kanaler omgivet af traditionelle huse

Opdag idylliske Venedig

Hvem skulle tro at denne storslåede by, med nogle af verdens største arkitektoniske vidundere, er bygget på træpæle. Mange af Venedigs huse ligger ikke mere end én meter over daglig vande og der er derfor stor risiko for oversvømmelser. Ikke desto mindre er Venedig helt igennem unik og tanken om anerkendt arkitektur på træpæle, er og bliver dragende.

Venedig - Verdens kulturarv på træpæle

Venedig blev grundlagt i 400-tallet, men efter 100 år med invasioner, flygtede mange af byens beboere ud på Lagunens 118 øer. Herfra organiserede de hurtigt et ordnet samfund med fælles love og fælles leder, kaldet dogen. Den første doge blev udråbt i 697 og dogestyret bestod i 1100 år. Dogen Giustiniano Partecipazio påbegyndte Markuskirken i år 832, et bygningsværk der efter brænd og ombygninger, først stod færdigt i 1617. Dogepaladset, blev bygget nogle år senere, i 11-tallet af Dogen Sebastiano Ziani. Al den rigdom som disse bygningsværker var et symbol på, var blandt andet et resultat af Venedig som handelscentrum og søfartsnation. Ud af denne tradition kom to af historiens helt store personligheder; Christoffer Columbus og Marco Polo. To symboler på Venedig som verdensby, en metropolitisk atmosfære, der stadig hænger i byens vægge.

Top 25 offers in Venedig: