Ferieboliger i Balatonsøen

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Balatonsøen

Ferielejligheder og Ferieboliger i Balatonsøen

Det altid smukke Balatonsøen er den største sø i Centraleuropa, samt en af det ungarske folks foretrukne feriemål i sommerhalvåret. Balatonsøen omtales ofte som "Det Ungarske Hav" med en total længde på cirka 77 kilometer og en bredde på mellem 1,3 og 14 kilometer. Nord for søen ligger en af landets mest populære vinregioner mens selve søen, specielt på den sydlige del, er en travl ferieby. Vanddybden er typisk lavere om sommeren på grund af fordampning, men fyldes hurtigt op igen i løbet af efterårets nedbør - dette er dog intet problem i forhold til svømning i søen, der ydermere består af ferskvand. Hele vejen langs kysten kan man finde et væld af feriehuse, ferielejligheder og andre smukke sommerhuse, der kan lejes året rundt til en dejlig ferie ved Balatonsøen for hele familien. Læs videre om de mange ting der er at se, besøge og opleve i området og find på det perfekte feriehus til jeres næste ferie ved Balatonsøen!

Ting du nok ikke vidste om Balatonsøen

I den lille landsby Zalaszántó kan man finde Europas største buddhistiske stupa, der blev indviet af Dalai Lama.Søen udskifter naturligt sine vande hvert år, der gør den til blandt de renseste i hele Europa.Allerede i løbet af det romerske imperium, har mennesker nydt de dejlige vande af Balatonsøen som feriemål.Antallet af solskinstimer ved Balatonsøen er cirka 2.000 - lige så mange som på den franske Riviera!

Ting at se og opleve ved Balatonsøen

De tre byer Siófok, Keszthely og Balatonfüred er de tre mest besøgte byer omkring Balatonsøen, der hver i sær tiltrækker tusinder af turister til sig hvert år. Størst af de tre er dog Siófok, der specielt besøges af yngre mennesker der afholder deres sommerferie i byen. På samme vis som landets hovedstad Budapest, er Balatonsøen og de omkringliggende egne også kendt for deres termiske bade og spafaciliteter. Dette gør sig specielt gældende i byerne Hévíz og Marcali ved den vestlige del af søen - en tur i et termisk bad er noget enhver bestemt bør prøve! Som det største trækplaster for hele Balatonsøen, kan man finde fine badestrand hele vejen omkring søens bredder. Mange af strandene er dog stenstrande, specielt på den nordlige del af øen, men mod syd for de fleste turister ligeså befinder sig kan man besøge kunstige, dog stadig fantastisk flotte, sandstrande med liggestole, legeplads til de små, et væld af barer og caféer indenfor gåafstand af dem og meget mere. Mange af feriehusene ligger ligeså indenfor gåafstand, der blot gør en ferie ved Balatonsøen i afslapningens tegn endnu bedre.

En af søens største kulturelle attraktioner, omfatter blandt andet Festetics Paladset i byen Keszthely vest for Balatonsøen, der blev opført i det 18. århundrede og hvert år tiltrækker tusinder af turister, der kommer hertil for at nyde arkitekturen og de smukke slotsparker. Skal der mere fart over feltet, byder Balatonsøen velkommen til et væld af sportsaktiviteter, blandt andet i form af windsurfing, volleyball og fodbold. Området er ydermere velbesøgt i løbet af de kolde vintermåneder, hvor folk besøger området for isfiskeri og endda kælketure.

En aften ved Balatonsøen

Ønsker man ikke selv at lave mad i sit feriehus ved Balatonsøen, er der selvfølgelig rig mulighed for at spise ude. Med de mange besøgende der kommer til Balatonsøen hvert år, byder området naturligvis velkommen til en bred vifte af restauranter, caféer og barer for enhver smag og budget. På grund af beliggenheden ve vandet, spiller fisk en central rolle i køkkenet omkring søen, som kan nydes på de mange spisesteder der er at finde her. Prøv eksempelvis halászlé, der er en fiskesuppe med paprika og grøntsager. Man kan selvfølgelig også få andre, klassiske ungarske retter på de mange restauranter i området, heriblandt det altid velsmagende gryderet Gullasch.

Transport til og fra Balatonsøen

Den letteste måde at komme til Balatonsøen, er ved at flyve til Budapest Ferenc Liszt International Airport, der ligger i direkte flyforbindelse med Kastrup lufthavn, med en tur der tager cirka to timer. Herfra er det både muligt at tage toget fra Budapest, samt at leje en bil i lufthavnen hvorefter man kan køre til Balatonsøen på under to timer. Med egen bil på en ferie i Ungarn er det ligeledes lettere at komme videre til sit feriehus eller sommerhus hvis de ligger i de mere landlige egne, samt at se andre området af Balatonsøen.


Balatonsøen er bestemt et dejligt sted at besøge på en sommerferie i Ungarn. De varme vande hen over midsommeren tiltrækker tusinder af turister fra Ungarn og resten af verden, der nyder de flotte strande og den gode mad, landet allerede er så kendt for. Søen ligger ydermere inden for umiddelbar køreafstand af den charmerende hovedstad Budapest, der gør det en perfekt by at besøge på en dagtur, der bestemt også har en masse at tilbyde sine besøgende. Kort sagt er der noget for enhver smag på en ferie ved Balatonsøen. Se de mange feriehuse, sommerhuse og ferielejligheder der kan lejes til en ferie ved Balatonsøen og få en ferie med noget for hele familien!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder