Ferieboliger i Bilbao

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Bilbao

Lejligheder og Ferielejligheder i Bilbao

Den spændende og livlige storby Bilbao ligger i det nordlige Spanien i Baskerland, og er velkendt som eksempel på det spanske afslappede forhold til livet. Bilbao har cirka én million indbyggere og byen ligger i en af Spaniens tættest befolket regioner. Det er en sjov og anderledes by at besøge, der har særdeles meget at tilbyde sine besøgende. Guggenheim Museet i Bilbao er verdensberømt og tiltrækker alene et stort antal besøgende fra hele verden, der for alvor har sat byen på verdenskortet. De venligtsindet borgere i byen er åbne overfor de mange besøgende fra hele verden, og med en ferielejlighed fra Wimdu kan du opleve kulturen på helt tæt hold og gøre din næste storbyferie i Bilbao noget helt specielt!

Ting du nok ikke vidste om Bilbao

Bilbao har Spaniens anden højeste leveomkostninger, kun overgået af Madrid.Baskerlandet, hvor Bilbao ligger, har landets laveste fødselsrate.Guggenheim Museet i Bilbao er kendt blandt de lokale som 'bæstet' grundet dets specielle og anderledes arkitektur.Bilbao og Baskerlandet er kendt for sin tapas ved navn pintxos.

Ting at se i Bilbao

Guggenheim Museet i Bilbao er uden tvivl byens mest kendte attraktion. Bygnngens design er inspireret af Bilbaos beliggenhed ved en flodudmunding og symboliser byens forhold til vand og hav. De bløde kurver symboliser havet mens de grove metalplader forestiller fiskeskæl. Byggeriet er designet af Frank Gehry og det titaniumklædte museum for moderne kunst er blandt de mest berømte bygninger fra 1990erne. Indenfor i det fantastisk dekoreret rum finder man en imponerende samling af moderne kunst, samt andre midlertidige udstillinger fra andre Guggenheim museer. Indgangen for voksne er 13 Euro og børn under 10 kan komme gratis ind. Museet ligger langs flodbredden der løber gennem byen nord for centrum. Hvis man ønsker at opleve mere kultur efter et besøg til Guggenheim, kan vi på det kraftigste anbefale Museum of Fine Arts. Dette mindre museum er specielt anerkendt for sin samling af spanske og baskiske malerier og skulpturer.

Så snart man har oplevet museerne i Bilbao, kan man bevæge sig mod den Gamle Bydel (Casco Viejo) til Plaza Nueva. På dette torv kan man for alvor opleve det lokale liv, der er fuld af restauranter og barer. Det er et perfekt sted at opholde de sene eftermiddage og om søndagen, når et loppemarked findet sted på torvet. Ydermere er det det bedste sted at finde nogle af Bilbaos bedste tapas restauranter. Tapas kaldes pintxos i denne region af landet, og man finder nogle af de mest delikate tapas retter på dette torv! Husk at komme tidligt hvis man ønsker at spise på det bedste steder - de bliver hurtigt fyldte!

Bilbao har adskillige kirker og katedraler, der alle bestemt er et besøg værd. Katedralen i Bilbao, Cathedral of St. James (opkaldt efter byens helgen) er en smuk gotisk kirke fra det 14. århundrede. Katedralen har tre kirkeskibe, hele syv kloster og ligger på Plaza de Santiago der også byder på et smukt springvand med skriften 'Por el Bien Publico' (for folkets bedste) indgraveret. Iglesia de San Anton er endnu en kirke bygget i den gotiske arkitektur i det 15. århundrede, der bestemt også er et besøg værd. Basilica de Begona, der ligger med udsigt over Bilbao er blandt byens med kendte religiøse symboler. Basilikaen blev oprindeligt opført i det 16. århundrede og er sidenhen blevet kraftigt restaureret. Det er noget af en gåtur op til basilikaen men absolut det værd, da udsigten over byen er fantastisk! Den er kendt som den smukkeste kirke i Bilbao og skal absolut opleves, men bemærk at den nærmeste metrostation ligger 20 minutter derfra. En anden mulighed for at opleve en fantastisk udsigt over byen er ved at tage Artxanda kabelbanen op i bjergene over Bilbao. En enkel tur koster kun 90 cent og tager få minutter. På toppen af bjerget ligger en smuk park med interessante og flotte mindesmærker fra borgerkrigen samt en restaurant. Dette er et ideelt sted hvis man ønsker at slappe af, og kabelbanen starter en kort gåtur fra Guggenheim museet.

Transport til og fra Bilbao

Bilbao Airport ligger 9 kilometer nord for centrum. Lufthavnen er ikke i direkte flyrute med København, men det er muligt at mellemlande i Madrid, hvorefter man kan fortsætte til Bilbao. Shuttlebussen Bizkaibus kørere direkte fra lufthavnen til centrum, og turen tager cirka 30 minutter. Det er relativt nemt at komme rundt i byen som turist. Størstedelen af byens attraktioner er inden for gåafstand af hinanden. Bussystemet i byen er utroligt velfungerende og er meget ligetil. Hvis man ville køre med bus mere end to gange kan det være en god idé at købe et CreditTrans kort, der kan spare op til 50 procent på envejs billetter. Bilbao har også færgeforbindelse med den britiske by Porthmouth samt gode togforbindelser med Santander, Leon og selvfølgelig Madrid.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder