Ferieboliger i Cardiff

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Cardiff

Lejligheder og Ferielejligheder i Cardiff

Cardiff er Wales' hovedstad og Storbrittaniens 10. største by. Byen plus opland tæller i alt ca. 860.000 indbyggere. Beliggende på Wales' sydkyst er Cardiff et dejligt turistmål og får hvert år besøg af mere end 18 millioner turister. Igennem det sidste årti har Cardiff gennemgået en fantastisk transformation. Fra at være en stille kul-by er Cardiff i dag et godt bud på destinationen på din næste storbyferie. Byen betegnes af National Geographic som et "fund" og er inkluderet på en liste over ti alternative turistdestinationer. Byens nye shopping center, St. Davids, stod færdigbygget i 2009 og med sine 130,000 m2 shopping paradis er det et oplagt sted for mennesker med dybe lommer og stærke arme. Byens stadion Millennium Stadion stod færdigbygget i 1999 og er et topmoderne stadion som under konstruktionen af det nye Wembley stadion i London gjorde det som substitut for netop Wembley ved diverse fodbold finaler.

Ting du ikke vidste om Cardiff

Verdens ældste pladebutik ligger i Cardiff. Spillers Records åbnede i 1894.Cardiff er en af Storbritanniens fladeste byer og har årligt flere solskinstimer end Milano!Berømte "Cardiffians" inkluderer Charlotte Church, Roald Dahl og Shakin' Stevens.Cardiff Bay er Europas største havnefrontsbyggeri.Cardiff's Millennium Stadium har verdens største mobile tag.

Cardiff's historie

Den walisiske hovedstad Cardiff er måske lille i forhold til mange andre af Europas hovedstæder, men ikke desto mindre har den en boblende kultural scene, fantastiske kulinariske standarder og mange interessante attraktioner. I en lang årrække har Cardiff været Wales' centrum indenfor sport hvilket opførelsen af Millennium Stadium har bidraget yderligere til. Af kendetegn for Cardiff med en mere historisk karakter skal Cardiff Castle, der har været byens hjerte siden 1081, nævnes. Dette slot ligger centralt i byen og blender sig på smuk vis ind i den voksende storbys nye bygningsværker. Byen blev en vigtig havn i middelalderen, men det var ikke før det 19. århundrede da John Christon-Stuart boede i Cardiff, at byen begyndte at vokse markant. Christon-Stuart, også kendt som "skaberen af Cardiff" brugte sit liv på at bygge havnefronten, transportforbindelse og etablere Cardiff som en vigtig kuleksport havn. Cardiff blev officielt en by i 1905 og blev hovedstad i Wales i 1955. Cardfiff har formået at forblive et magtcenter på trods af kulindustrien har lidt og har gennemgået markante forandringer hovedsageligt omkring havnen. I dag er Cardiff en inspirerende og moderne by med mange ting at se og gøre.

Ting at se og gøre i Cardiff

Der er et overflødighedshorn af muligheder og attraktioner i Cardiff. Millennium Centre, National Museum og Cardiff Castle kommer alle med vores anbefaling, men der er også mange mindre kendte seværdigheder der fortjener at blive nævnt. Vi elsker at besøge Lightship 2000, der er et skib med et fyrtårn fortøjet til kajen i Cardiff Bay. På skibet er der en cafe og et kapel og udsigten fra skibets lystårn er forbløffende. Cardiff's intime Club for Bach ligger i musikcentrummet og byder jævnligt større internationale navne velkommen. Spillestedet gør sit ypperste for at promovere walisisk musik og har gennem de senere år spillet en vigtig rolle i bands som Racehorses og Future of the Lefts gennembrud. Llandaff Cathedral, beliggende lidt uden for byens centrum ved floden Taff, er et besøg værd for dem der interesserer sig for arkitektur. Katedralen har en god portion historie og regnes af kendere for at være en af Cardiff's skjulte skatte. Byens mange parker fortjener også et besøg på en forlænget weekend i Cardiff. Specielt Bute Park og Roath Park egner sig perfekt til en hyggelig picnic, hvis vejret arter sig.

Walisisk mad og drikke

Walisisk mad og drikke har gennem senere år oplevet anerkendelse og der er mange lækre walisiske retter at prøvesmage. Walisisk mad har ofte sine rødder dybt plantet i landets traditioner og retter med lam og porrer er meget almindelige og er et anerkendende nik til de walisiske bønders største eksportvarer. Fisk spiller også en vigtig rolle i det walisiske køkken på grund af landets lange kystlinje. Øl er landets nationaldrik, og de lokale øl bliver mere og mere populære i England og Irland. Der findes en lang række uafhængige bryggerier i Wales, der alle fremstiller fantastiske øl, som ofte kan findes i de lokale pubs i Cardiff. Øl er også ofte anvendt i madlavning, for eksempel i de traditionelle stews (gryderetter). Her er nogle af vores favoritter blandt traditionelle walisiske retter:

Faggots - traditionel walisisk kødbolle af lam og svinelever, løg og brødkrummer. Bedst serveret med pommes fritter og moste ærter.Laverbread en tangdelikatesse. Tangen er blandet med havregryn, formet som små bøffer og stegt.Bara Brith - et sødt brød lavet med rosiner og korender der har ligger i blød natten i te.Welsh Cakes - små flade kager bagt på bagesten eller bageplade.Cawl - walisisk gryderet med lam og porrer.Welsh rarebit - typisk lavet af cheddar ost er rarebits bagt ost på toasted brød.

Der er mange walisiske bryggerier og cider huse. Vi anbefaler at du prøver Rhymney øl brygget tæt på Cardiff i de walisiske dale, og Gwynt Y Ddraig cideren har vunder mange priser. Værd at nævne er også det hurtigt voksende whiskey bryggeri Penderyn der også har opnået verdens anerkendelse.

Komme til og rundt i Cardiff

Cardiff lufthavn ligger blot 12 miles (små 20 km) vest for bycentrum. Den travle lufthavn har forbindelser med mange store byer i Storbritannien og Europa. Der er flere muligheder for at komme ind til Cardiff. X91 busser kører og der er også en togforbindelse til Cardiff Roose Internation fra Cardigg Central Station. Cardiff centrum er relativt kompakt og de fleste gader er gågader. De kan anbefales at gå til Cardiff Castle fra byens centrum, men det er dog også muligt at tage en bus. De omkringliggende byer har også hver især deres charme. Her er der mulighed for at se Wales' smukke natur og så er det kun en halv times togrejse fra centrum. Abergavenny er omgivet af smukke bjerge og er desuden berømt for sin gode mad. Swansea's natteliv er legendarisk og den nærliggende halvø Gower har nogle imponerende strande.

Med ferielejlighed fra Wimdu kommer du tættere på de lokale.

Lejer du en Ferielejlighed hos os, vælger du en billigere og mere autentisk storbyferie. Fordelen ved at leje en lejlighed ved os er netop at man får muligheden for at måde de lokale i deres vante rammer, deres hjem, og måske være så heldig at få uvurderlige tips til byens "gemte skatte". Desuden sparer du penge som enten kan anvendes i byens mange butikker eller måske var det en ide at tage på Millennium Stadion og se en rugby kamp?

En storbyferie med masser af plads

Hvad enten du vælger det ene eller det andet er en lejlighed fra Wimdu et glimrende alternativ til den mere konventionelle storbyferie som andre rejsebureauer udbyder. Bytter du dit hotelværelse ud med en lejlighed, får du typisk flere kvadratmeter for pengene. Udover det vil du også få et fuldt udstyret køkken, hvor i du kan tilberede en morgenmad, frokost eller aftensmad. Det foregår alt sammen i et trykt miljø, hvor vi hos Wimdu garanterer, at du ikke bliver snydt. Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder