Ferieboliger i Firenze

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Firenze

Lejligheder og Ferielejligheder i Firenze

Firenze er Toscanas overdådige og romantiske hjerte, som du ikke kan andet end at blive forelsket i. Oplev byens dejlige stemning, se kunst og bygninger i verdensklasse, spis lækre middage og nyd ferielivet i byen, som har så mange enestående seværdigheder, at du aldrig vil kunne nå at opleve dem alle.
Oplev Firenze i egen lejlighed eller i en lækker ferielejlighed - Firenze er en oplevelse for livet!

Firenzes største seværdigheder – og de tidsrøvende køer

Er det første gang, du besøger Firenze, har du nok sat dig for at se byens største og mest kendte seværdigheder, for de må jo være toppen af toppen i Firenze! Og selvfølgelig må du ikke snyde dig selv for besøge den altoverskyggende domkirke, Duomo’en, med sin imponerende rød-teglede kuppel, Firenzes rådhus, Palazzo Vecchio, eller det verdensberømte kunstmuseum, Uffizierne, hvor du kan se malerier og skulpturer af blandt andet Botticelli og Leonardo da Vinci – for Firenzes mest kendte seværdigheder er virkeligt værd at opleve!

Men Firenze er intet mindre end et sandt kultur-skatkammer med hundredevis af storslåede seværdigheder og attraktioner. Så hvis der er for lang kø ved de største steder, er det en rigtig god idé, at du starter med at opleve noget andet først og så tager tilbage hertil sidst på dagen – så er køerne nemlig ikke længe nær så lange.

Firenzes mindre besøgte perler

Men hvilke seværdigheder skal du så besøge, for ikke at komme til at stå i timelange billetkøer? Her er nogle bud fra os:

- Firenzes gamle fængsel, Bargello, står højt på listen over de bygninger, der gør størst indtryk på Firenzes feriegæster. Læg godt mærke til de forskellige rum i Bargello – rummene er nemlig i sig selv mere unikke oplevelser end de udstillinger, der er her.

- Find det naturhistoriske museum, Museo di Storia Naturale di Firenze, der ligger i den nordlige del af Firenzes centrum lige bag San Marco-klostret (som bestemt også er et besøg værd). På museet er der blandt andet udstillet store mammut-skeletter og andre fortidsdyr, og selvom du måske ikke er den store dyreekspert, er det et virkeligt spændende museum at besøge.

- Besøg det lille Horne-museum, hvor du kan se mindre værker af nogle af de største billedkunstnere i verden.

- I kvarteret ved den gamle, verdensberømte bro Ponte Vecchio, ligger der mange spændende bygninger. Gå ned af gaden Borgo Santi Apostoli, og find den lille kirke, Santi Apostoli, som ligger ved pladsen Piazza del Limbo. Kirken er muligvis bygget allerede i det 10. århundrede, og her er en skøn, middelalderlig stemning, hvor du nærmest kan mærke historiens vingesus, når du sidder i stilhed på en af kirkens bænke og kigger dig rundt.

Oltrarno – Firenzes fredelige bydel

Bydelen Oltrarno ligger ”på den anden side af Arno”, altså på den anden side af Arno-floden i forhold til Duomo’en, rådhuset og alle tøjbutikkerne.

Godt nok ligger det overrendte men alligevel meget imponerende Pitti-palads, og den dertilhørende Boboli-park, på Oltrarno, men de fleste af bydelens andre og ellers glimrende seværdigheder bliver fuldstændigt overset.

Så find endelig den hyggelige plads Piazza San Spirito, og besøg Santo Spirito-kirken, når du er på Oltrarno. Nyd efterfølgende en dejlig kop espresso eller cappuccino på en af de skønne caféer, der ligger her på pladsen. Gå lidt rundt og sug til dig af Oltrarnos fredelige charme og ro, se flere af de fine kirker, der er her, shop i butikkerne eller spis på en af de lækre restauranter. Du bør også besøge Michaelangelo-pladsen, hvorfra du har den flotteste udsigt over Firenze, og se den gamle kirke San Miniato al Monte, der ligger på en bakke højt over byen. Se også Firenzes gamle, smukke bymur, som stod færdigbygget i det 14. århundrede – du kan se dele af bymuren både øst og vest for Oltrarnos centrum.

Romantiske Firenze

Firenze er en utroligt indtagende og romantisk by med sine smukke kirker, den stemningsfulde Arno-flod, de imponerede palazzo’er med deres massive kampestensvægge, de mange middelalder-tårne og de allestedsværende caféer.

Men noget af det der virkelig kan slå benene væk under selv de mest hærdede feriegæster, er det helt særlige lys, som er i byen. Der er ofte en tynd dis i luften over Firenze som fra en kombination af solens varme og damp fra Arno-floden, fra de mange træer og buske, og endelig fra bjergene, der omgiver Firenze. Og igennem disen skinner sollyset fløjlsblødt over byen og giver den ivrige fotograf muligheder for at indfange Firenzes gader og attraktioner i helt enestående billeder.

Begivenheder i løbet af året

Firenze er en fantastisk by at besøge hele året. Og hver årstid byder på hver sine traditioner og begivenheder.

Påsken bliver fejret med pump og pragt i Firenze. Der kan virker underligt stille i Firenze i påsken, for byens kirkeklokker ringer ikke fra langfredag og til påskemorgen – på denne måde ærer florentinerne Jesus og hans lidelser på korset.

På påskedags morgen kan du opleve det traditionelle påskeoptog, Scoppio del Carro, hvor deltagerne går igennem byens gader, iført 1600-tals dragter, med en oksetrukket vogn, hvorpå der står et fyrværkeritårn, i front. Optoget ender på pladsen foran Duomo’en, hvor fyrværkeritårnet nærmest eksploderer i et inferno af farver og ild.

I løbet af sommeren er der mange forskellige begivenheder, du kan opleve på nærmest hold i Firenze. Noget af det sjoveste, du kan opleve, er den tilbagevende Calcio Storico – en gammel udgave af en fodboldkamp, der finder sted på pladsen foran Santa Croce-kirken. Det er en meget farverig oplevelse, da deltagerne er iført 1600-tals spillerdragter, og der spilles uden alle de ”beskyttende” regler, som der findes i dag. Derfor bliver det meget ofte en utroligt brutal kamp, hvor flækkede øjenbryn og voldsomme tacklinger hører med.

Julen er den absolut største højtid i Firenze, og det er måske her, byen er allermest smuk. Butikkerne er pyntet ret spartansk men meget elegant, i flere gader hænger der lyskæder, som stråler smukt og hyggeligt, når mørket falder på, og mange steder er der kranse med æbler og tørrede blomster på dørene.

Julen er kirkernes tid, og hver kirke har sin julekrybbe, enten står den ude på gaden eller også er den opstillet inde i kirkerummet. Julekrybberne er meget forskellige, men alle har det tilfælles, at Jesus-figuren ikke er synlig – i nogle kirker er den tildækket, mens den i andre kirker helt mangler. Traditionen er den, at Jesus jo først blev født juleaften, og derfor skal der ikke være noget barn i krybben før det. Og når du så har været til midnatsmesse juleaften, kan du efterfølgende gå rundt og opleve, at Jesusbarnet er kommet til syne i de mange krybbespil rundt om i byens kirker.

Besøg Firenze og bo i centrum af byen i egen lejlighed eller i en ferielejlighed. Det er altid en enestående oplevelse at besøge Firenze, uanset hvornår på året du er der.

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

Anne-Dorte
Anne-Dorte
10 Fantastisk
maj 2017
Lejlighed med eksklusiv Garden

Det var en dejlig lejlighed, hvor alt var i orden. Gårdhaven er et dejligt åndehul. Værterne og deres veninde var meget hjælpsomme. Lejligheden er godt, centralt beliggende.

Hanne
Hanne
8 God
juli 2016
Amazing Flat with Duomo View

Skøn og lækker lejlighed med perfekt beliggenhed i forhold til centrum. Gode rum og en dejlig terrasse. Forud for og under besøget har værterne været tilgængelige og søde. Klart anbefalelsesværdig. Tak for et dejligt ophold.

Per
Per
10 Fantastisk
juli 2016
Rummelig lejlighed + 2 Balkoner

Vi har haft 4 dejlige dage i Firenze, sammen med vores 2 børn. Rigtig dejlig lejlighed, som ligger perfekt i gå afstand til centrum. Hyggelig, rar og meget i mødekommende vært. Kan varmt anbefale stedet. Vh. Jytte og Per Herning. DK

Søren
Søren
10 Fantastisk
juli 2015
Dejlig lejlighed nær Santa Croce

Dette er virkelig en dejlig lejlighed skønt beliggende mindre end 5 minutters gang fra Piazza Della Signoria. Stor og rummelig - og med alle ønskelige bekvemmeligheder kvaliteter. Vanna og hendes familie - værterne - er utroligt betænk...

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder