Ferieboliger i Kiel

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Kiel

Ferielejligheder og Ferieboliger i Kiel

Kiel er en havneby i Schleswig-Holstein i det nordlige Tyskland tæt ved den danske grænse. Kiel er den største by i Schleswig-Holstein og har på grund af sin placering ud til Østersøen haft stor strategisk betydning for Tyskland. Kiel er i dag Tysklands førende inden for skibsbyggeri, som er en stor industri i denne nordtyske by. Under Anden Verdenskrig var Kiel faktisk Tysklands førende producent af u-både, hvilket fik enorme konsekvenser for byen. Skibsbyggeriet sikrede mange arbejdspladser til byen, men på grund af Kiels strategiske placering og på grund af produktionen af u-både, blev byen bombet af flere omgang af den Britiske Royal Air Force. Idag er der ikke mange spor tilbage af bombningerne og byen har vokset sig stor og er en af Tysklands rigeste byer. Her er masser af kultur og natur og så ligger det ikke langt fra den danske grænse. Om du ønsker et romantisk ophold for 2 eller eller at tage hele familien med til julemarked i Kiel, så kan Wimdu tilbyde dig en af vores ferielejligheder, der er et godt alternativ til et halv kedeligt hotel i Kiel.

Anden Verdenskrig har haft konsekvenser

Under Anden Verdenskrig blev Kiel, som Tysklands førende indenfor skibsbyggeri, udsat for konstante bombninger. Med disse bombardementet af byen var ødelæggelsen næsten total. Hele 80% af byen blev ødelagt og lagt i ruiner og dette gik især ud over byens ældre bygninger. Desværre har man under genopbygningen af byen, ikke taget højde for at restaurere bygningerne som de var før ødelæggelserne, men man valgte i stedet at modernisere dem. Kieler Schloss er et godt eksempel herpå. Slottet brændte praktisk talt ned til grunden, men i stedet for at genopbygge det smukke slot som det var, valgte man at erstatte det med nye moderne bygninger. På grund af de store ødelæggelser, er mange af de ældre udseende bygninger i Kiel, altså ikke ældre end 1945. Byen er den dag idag stadig en af de førende byer inden for skibbyggeri i Tyskland, hvilket er med til at holde byens økonomi i gang.

Det vidste du ikke om Kiel

 1. Kiel blev grundlagt i 1233 under navnet Holstenstadt tom Kyle, som betyder Holsten by ved fjorden
 2. Under OL i Berlin i 1936 og OL i München i 1972, har Kiel, som en af Tysklands eneste kystbyer, været værtsby for sejladserne.
 3. Kiel var hovedstad i Schleswig-Holstein under oprøret mod Danmark i 1848-1850

Hvad skal du se?

På trods af at Kiel, på grund af bombardementerne og genopbygningen herefter, reelt set er en forholdsvis ny by, så er der masser at tage sig til. En af de bygningerne der heldigvis overlevede bomberne var Nikolaikirche. Denne bygning er Kiels ældste og er stort set ligeså gammel som byen selv. Kirken blev opført i 1200-tallet og står på den vestlige bred af fjorden, næsten helt ned til vandet. Kirken er ret flot og specielt altertavlen er værd at studere lidt nærmere. I forlængelse af Nikolaikirche ligger Holstenstraße, som ud over at være Tysklands ældste gågade også er en af Tysklands længste shopping gader. Her finder man alle slags forretninger og butikker. Holstenstraße er således, udover at være en historisk attraktion, også stedet man skal være, når der skal shoppes.

Hvis man på et eller andet tidspunkt har tænkt sig at lege turist i Kiel, så bør man planlægge det, således man besøger nordtysklands hovedstad i Kiel Woche eller på dansk Kiel Ugen. Dette er verdens største arrangement indenfor sejlads og en af de største folkefester i Tyskland. Folkefesten er et årligt arrangement, der finder sted den sidste uge i juni. Kiel Woche startede i sin som en almindelig konkurrence indenfor sejlads, men har siden da udviklet sig til en reel folkefest med markeder og koncerter. Så selvom man ikke interesserer sig for sejlsport, så er det uden tvivl værd at tage del i denne folkefest.

Kiel er dog andet end fest og farver. Der er også noget for de historieinteresserede. For selvom Kiel har mistet mange af sine historiske bygninger under Anden Verdenskrig, så er byen rig på historie. Man mener at Kiel Fjord først var beboet af Vikinger, som levede godt af adgangen til fjorden og dermed til resten af Europa. Således er der bevis for at Kiel er en af Tysklands ældste byer. Denne lange historie bliver skildret og genfortalt af nogle af Kiels mange museer. Kiel er som sagt bygget op omkring fjorden og tilbyder noget helt unikt – 8 museer, der alle ligger lige ved fjordbredden, men som samtidigt ligger i byens centrum. Dette gør det nemt og bekvemt at bevæge sig mellem de forskellige museer og hvis man er hardcore historie og kultur interesseret, kan man nå alle 8 museer på en dag. Disse museer skildrer på hver deres måde Kiels historie og kultur. Disse museer består af; Antikensammlung, som er en samling af antikviteter, Kunsthalle zu Kiel, som er et kunst museum, der udstiller en kombination af moderne og gammel kunst, Medizin- & Pharmaziehistorische Sammlung, som fortæller Kiels medicinal historie, Schifffahrtsmuseum, som er byns søfartsmuseum og nok er det vigtigste af de 8 museer, Stadtgalerie Kiel, som udstiller moderne kunst, Stadtmuseum Warleberger Hof, der skildrer Kiels sociale og kulturelle historie og Zoologisches Museum, der har en udstilling om Kiels dyreliv, både i vand og på land.

Er man sportsinteresseret, bør man ikke snyde sig selv for en tur i håndboldhallen, hvor du kan se nok verdens absolut bedste håndboldhold, THW Kiel, udfolde sig på halgulvet.

Hvordan kommer du rundt?

Det er nemt at komme til Kiel. Den mest oplagte transportform for danskere, vil dog være at tage en kør selv ferie på grund af byens bekvemme beliggenhed tæt på den danske grænse. Yderligere er Kiel ikke større end at man kan gå på opdagelse i byen til fods.

Om du ønsker at tage familien med til julemarked i Kiel eller et romantisk ophold for to, så har Wimdu et godt alternativ til et af de mange hoteller i Kiel. Vi kan tilbyde ferielejligheder eller feriboliger til overkommelige priser, der får dig tæt på dagligdagen i Kiel og tæt på Kiels seværdigheder. Så ønsker du at være turist i Kiel, så kan vi sørge for overnatning i en af vores mange boliger.

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

mette
mette
10 Fantastisk
september 2017
Cozy homely rooftop apartment

Vi havde en dejlig lejlighed i Kiel. Pænt og rent.

inge
inge
10 Fantastisk
juli 2016
Ferienwohnung Sperling Apartment, bathtub, living room/bedroom

Vi blev mødt af en utrolig venlig værtinde som stod ude på gaden for at kigge efter vores cykler. Hendes mand var også blevet sendt ud at lede efter os i bil.Virkelig hyggelig ren lejlighed hvor der var puslet om alle detaljer. Her følt...

Thorkild
Thorkild
10 Fantastisk
oktober 2013
Moderne Ferienwohnung mit Meerblick

God sommerbolig, pænt og rent med en fantasi udsigt over Kielerfjorden, hyggelig vært Jürgen, Vi kommer tilbage. Møgelgaard DÄNEMARK

Hardy
Hardy
10 Fantastisk
oktober 2013
Ferienappartements Panorama in Laboe

Meget flot og velindrettet lejlighed. Vi havde bestilt en type 2, men kunne ikke hjemmefra se. at det var uden havudsigt. Værtinden var meget flink, at vi lånte nøgler til andre lejligheder. Vi valgte en med havudsigt og betalte ekstra f...

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder