Ferieboliger i Kreta

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Kreta

Ferielejligheder og Ferieboliger på Kreta

Kreta er Grækenlands største ø og Europas sydligste punkt. Den er anset som det smukkeste sted i verden at besøge og er kendt for sin fantastiske natur, afslappende stemning, gode mad og selvfølgelig muligheden for at leje af et smukt feriehus til sin ferie til Kreta. Øens græske kultur har gennem historien været under kraftig indflydelse af de forskellige civilisationer der har erobret stedet. Mange a Kretas attraktioner er levn fra disse civilisationer, såsom Paladset i Knossos, Faistos og de mange byzantinske kirker. At køre langs Kretas kurvede veje med snedækkede bjerge i horisonten og oliven træer der strejker sig på de mange marker, en i sandhed en af livets små glæder. Der er mange smukke områder at se på Kreta, såsom så skønne byer, naturskønne bjergsletter og idylliske landsbyer. Med en kulturel baggrund så stedfæstet i historien som Kreta, er øen i sandhed et besøg værd, og en ferie i en af Wimdus mange ferielejligheder lader dig komme helt tæt på beboerne af denne smukke ø!

Ting du nok ikke vidste om Kreta

Kreta har den højeste koncentration af skydevåben per person i hele Europa!Både den græske gud Zeus og Jennifer Anistons far er født på Kreta!Det var på Kreta Ikaros, søn af Daedalus, forsøgte at flyve med fuglevinger.Kreta har over 3.000 grotter!

Ting at se på Kreta

Overvejer du en ferie på Kreta? Eller planlægger du at besøge flere forskellige øer rundt i Middelhavet? Vi anbefaler virkeligt at bruge nogle dage på denne unikke græske ø, og der er masser at se mens du er her!

Heraklion er den største by på Kreta og øens administrative og kulturelle centrum, og tilbyder et bredt udvalg af ferieboliger og lejligheder. Der er mange historiske attraktioner at se i Heraklion, og med sine imponerende udstillinger kaster Heraklion Arkæologiske Museum lys over Kretas fortid. Besøg det minoiske palads i Knossos, der menes at være Europas ældste by og ligger nær Heraklion. Heraklion har har gode muligheder for god, autentisk mad, specielt langs centrums gågader. Vi foreslår Ladokolla for dens fantastiske fisk og skaldyr og Pere Orexeos for dens smukke udsmykninger.

Chania er en idyllisk lille kystby på det vestlige side af øen, hvor man ligeså kan finde sig et skønt feriebolig til sin ferie på Kreta. Dens Venetianske Havn er et smukt eksempel på periodens arkitektur. Husk at se våbenhuset, moskéen og fyrtårnet. Det Maritime Museum byder på alt information om den gamle havn. Efter du er færdig på museet kan du vælge en af de mange kroer langs havnepromenaden og nyde lokal Græsk Raki, Souvlaki eller Moussaka. Husk nu at tage en ægte, autentisk flaske græsk oliven olie med hjem fra din rejse - Kreta har ry for at lave fantastisk oliven olie!

Den smukke by Agios Nikolaos på den østlige del af øen er et godt sted at finde god mad og ligeså gode strande. Byen ligger kun én times kørsel fra Heraklion og er værd at tage til hvis man har tiden. Stedet byder på mange Tavernas, souvenir butikker og hele tre strande at vælge imellem. Vandet omkring Kreta er utroligt klart og regnes for det bedste i hele middelhavsområdet. Den bedste del af byen er området omkring den lokale sø, der har mange restauranter og caféer langs vandet. Vær på udkig efter salingariko (stuvet snegle) og chrinino kritiko (svinekoteletter) - to af områdets specialiteter!

Bevæg dig vest for Agios Nikolaos og du ville snart finde sig selv højt oppe i de kretensisks bjerge. Her finder du Lasithi Plateauet, storslået arealer af landbrugsjord og spredte landsbyer. Det mest opsigtsvækkende ved plateauet er det mange gamle vindmøller der ligger spredt i området. Møllerne blev oprindeligt brugt til irregering af området og talte over 10.000 fungerende eksemplarer. Vi foreslår du finder et af plateauets få tavernas og prøver noget lokalt tilberedt stifado (lammesteg). Legenderne siger Zeus blev født i en af de mange grotter på det vestlige side af øen - og du kan endda se den!

Kreta har mange små øer ud for dens kyster. Vi anbefaler en dagsrejse til øen Spinalonga, der kan sejles til fra Elounda. Øen blev i sin tid brugt som isolation for spedalske borgere, og har i dag fascinerende ruiner, stenstrande og udsigt ud over havet. Øen Gavdos er en smuk lille ø syd for Kreta - dette er specifikt Europas sydligste punkt. Der er meget få turist faciliteter på Gavdos men det er ikke desto mindre en populær turist destination i løbet af sommeren. Mange af Kretas strande er blevet tildelt det blå flag, hvilket betyder de er rene, velholdte og sikre.

Transport til og fra Kreta

Heraklion International Airport ligger 5 kilometer øst for Heraklion og er Kretas primære lufthavn. En kort tur med bus fra lufthavnen tager besøgende direkte til centrum og bustransit terminalen. Herfra kan man tage bussen mod øst til Agios Nikolaos og mod vest til Chania. Der er adskillige busser der kører disse ruter dagligt, samt andre der kører til den sydlige del af øen. Husk at planlægge på forhånd så du ved hvilke busser der kører hvorhen. Man kan også komme til Kreta med færge. Man kan komme til Athen direkte fra Kreta og herfra videre til Santorini. At sejle med færge i middelhavet er en smuk oplevelse på sin ferie og vi anbefaler det!

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

Bent
Bent
10 Fantastisk
april 2018
Lejlighed i Chania

En god lejlighed til os med alt, hvad vi havde brug for. Ideel beliggenhed i den gamle bydel. Vores vært var rar, venlig og hjælpsom.

Lars
Lars
10 Fantastisk
april 2017
Fantastiske Mercedes fritliggende (60)

Et utrolig dejligt hus med en flot udsigt. Gode soverum omend noget lydt mellem etagerne. Hele det udendørs område er bare superflot og spændende arrangeret. Det hele er rent og velholdt, og servicen er i top. Kan varmt anbefales.

Peder Kim
Peder Kim
10 Fantastisk
juli 2016
Cozy Apartment with pool

dejligt afslappende sted med sød og hjælpsom personale.

Kim
Kim
10 Fantastisk
juli 2015
Rouladina Apartment 4, seaview lejlighed, 5 minutters gang fra stranden, Taverner, butikker. Kreta (25)

Fin lejlighed, der fungerede fint for 2 voksne og 5 unge mennesker. Rengøring og service var god, og modtagelsen uovertruffen. Lækker roligt område, med kort afstand til liv. Fin pool og fælles terrasse som vi brugte meget

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder