Ferieboliger i Krk

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Krk

Ferielejligheder og Ferieboliger i Krk

Øen Krk, kendt blandt mange som 'den gyldne ø' med sin overflod af olivenolie, honning, vine samt de gyldne strande, er en ø i Kroatien. Krk er relativt lille, mindre end Bornholm, men er stadig den største fritliggende ø i hele Adriaterhavet. Kroatien er en vældig populær ferie destination og specielt Krk er et sandt paradis! Wimdu kan i dag tilyde mere end 300 ejendomme overalt på øen, fra smukke ferielejligheder i centrum af øens byer til charmerende feriehuse i gåafstand af de badevenlige sandstrande. Læs videre om nogle af de mange ting i kan se og opleve på det idylliske Krk og få en ferie med hele familien, der ville have noget for enhver smag!

Historien om Krk

Krk har været beboet af en lang række folkeslag gennem tiden før romerriget kom til magten her, hvor det forblev i deres hænder fra cirka det 3. århundrede før Kristi fødsel til det 2. århundrede efter Kristi fødsel. Ved adgangen af det 6. århundrede og dermed efter imperiets fald, begyndte kroaterne at bosætte sig på Krk, der blandt andet afspejles i nogle af de slotte der er i dag kan opleves på øen. Blandt andet kom den adelige kroatiske familie Frankopan hertil, der besad halvdelen af øens jorde. Dette ændrede sig dog hurtigt, dan prins Ivan Frankopan blev forrådt og fængslet i Venedig i 1480, hvorefter øen overgik til den venetianske republik. Siden har har øen skiftet hænder igen for til sidst at vende tilbage til Kroatien.

Ting du nok ikke vidste om Krk

Med en færge kan man sejle ud til den lille holme Košljun, hvor man kan besøge et gammel franciskansk kloster. Omkredsen på øen er blot én kilometer.Krk blev forbundet til fastlandet via en bro i år 1980 på den nordlige top af øen - siden da er turismen her steget betydeligt.Krk betegnes som fødestedet for det kroatiske sprog!

Byen Krk

Byen Krk er den største by på øen samt den havn, hvor skibe med besøgende turister kan ligge til. Et godt sted at starte sin udforskning af øen som turist, ville være det smukke Frankopan Slot på Kamplin torvet i byen. Ved indgangen til det store firkantet tårn af det antikke slot, kan man se stamtræet af Frankopan-familien, samt se en udstilling af dukker iklædt tøj fra tiden. Herfra kan man fortsætte op i tårnet og gå på slottets ni meter høje mure, nyde udsigten og gå videre til de andre tårne. Den runde tårn på slottet kendes også som det venetianske tårn, da det blev restaureret af venetieanerne som efterlagde deres våbenskjold på ydersiden. Tårnene fungerede længe som vagttårne, hvor byens vagter opholdt sig.

Murerne blev alle opførte på forskellige tidspunkter i historien og ligger i den gamle bydel, med fire porte og fæstningsanlæg der stadig er i god stand. Kamplin torvet var i de romerske tider et stort samlingspunkt for byen, hvor der både lå romerske bade, blev opført gymnastik samt en offentlig swimmingpool med sorte og hvide mosaikudsmykninger.

Baska

Byen Baska er en af de vigtigste og smukkeste byer på øen, der ligger på den sydøstlige del af øen. Fra havnen har man udsigt over bugten, der sammen med de mange vinmarker og de flotte landlige egne omkring byen giver området sin helt egen charme. Inde i byen kan man vandre langs de snoede gader og finde små, charmerende butikker og langs kysten kan man finde et væld af gode restauranter at besøge. Det er præcist i denne by man mener det kroatiske sprog for første gang opstod, da man i byens kirke har fundet en sten, man mener har den ældste indskrift af sproget. Man finder også et stort akvarium i byen man kan besøge, der fremviser masser af eksemplarer fra verden under havoverfladen i Adriaterhavet.

Søer og parker

Krk søen ligger øst for byen Njivica, der er et økosystem på hele 35 hektar og er den største ferskvandssø på hele Krk. Her finder man et forskelligartet og spændende dyre- og planteliv, blandt andet sivrør, ål og andre fisk, samt skildpadder. Størstedelen af søen er lukket af for fiskeri. Længere mod nord ved byen Omisalj, ligger et større park område dækket med fyrretræer, cedertræ og laurbærbuske - flere små stisystemer forbinder byen, havet og disse grønne områder, der gør stedet her til en hyggelig destination for vandre- og cykelure.

Stranden

Alle strandene på Krk er forskellige og det kan nærmest være svært at opleve dem alle. Man finder både strande af de fineste sand, klippestrand, stenstrande og endda grus strande. De op mod 30 forskellige strande omkring Baska er specielt dejlige, hvor den længste er op mod næsten to kilometer og endda have en mindre havn. Her tilbydes der noget for enhver smag: tennis, barer, restauranter, isbutikker og endda vandrutsjebaner - man kan også leje sig en vandcykel hvis man ønsker. Lige uden for det historiske centrum af Krk by, kan man finde flotte badestrande med klare vande og god mulighed for at sole sig. Disse strande er ligeledes fint udstyret med restauranter, barer, bådudlejning og endda en dykkerskole.

Transport til og fra Krk

Den letteste måde at komme til Krk, er ved at flyve til byen Pula på den sydlige Istrien. Om sommeren er det muligt at flyve direkte hertil fra Kastrup lufthavn på lige over to timer. Herfra kan man køre til Krk på cirka to timer. Vi anbefaler man lejer sin egen bil til en ferie på Krk, der ville gøre det væsentligt lettere at opleve de mange byer på øen.


Krk er en umådeligt smuk ø at besøge, der blandt mange har været en foretrukken destination gennem mange år. Det dejlige strande sammen med den flotte natur gør turen her perfekt til dem, der blot ønsker og slappe af i de trygge rammer af et feriehus i de landlige omgivelser under de varmere himmelstrøg. En by som Krk tilbyder dog også en bred vifte af kulturelle oplevelser, der tager en tilbage i tiden og hvor man kommer til at lære en masse om historien bag denne pragtfulde ø. Find jeres perfekte ferielejlighed, villa eller sommerhus i dag på Krk og tag en ferie med hele familien på denne smukke ø!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder