Ferieboliger i Marielyst

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Marielyst

Sommerhuse og Feriehuse i Marielyst

Sommerhusudlejning MarielystPå det sydlige Falster, syd for Nykøbing Falster ligger den berømte danske feriedestination Marielyst. Marielyst er en af Danmarks små perler og tiltrækker årligt tusindevis af gæster fra ind- og udland, der kommer hertil for at nyde den danske sommer ved de dejlige strande. Byen ligger på ud til Østersøen - nogle ville argumenterer for, at byen ligger ud til det Baltiske Hav, men uanset hvad, så ændrer det ikke på at Marielyst er en lille perle på det dejlige Falster. Området omkring Marielyst, har ændret sig meget gennem tiden og naturens gang har sat sit præg på især kyststrækningen, som i dag består af den smukkeste sandstrand. Derfor er Marielyst også en af Danmarks mest populære sommerhusområder. Herudover byder byen dog på adskillige restauranter, diskoteker og strandfester og man kommer ikke til at kede sig! Her er der både plads til festglade unge, aktive børnefamilier og de der bare ønsker en afslappet ferie. Hvis du ønsker at holde din sommerferie i Danmark, så har Wimdu det rette sommerhus i Marienlyst til dig og din familie. Her er der mulighed for at få både sol og strand i en og samme pakke.

Hvorfor er Marielyst Strand så dejlig?

Stranden ved Marielyst, kan byde på 20 km med blødt, hvidt sand. Stranden er børnevenlig, hvilket gør Marielyst til det ideele rejsemål for især børnefamilier. Inden for de seneste hundrede år, har Marielyst været et attraktivt ferieområde. Området har været fyldt med feriehuse og hoteller og senest, campingpladser. En af de ting der gør Marielyst Strand så dejlig, er at det også er muligt at gå og cykle forholdsvist tæt på stranden. Med udsigt ud over Østersøen, giver det bare oplevelsen en helt anden dimension. Her er der plads til både ro og idyl og til aktiv ferie. Foruden at ligge på stranden og se børnene bade, er der rig mulighed for at blive barn igen. Her er minigolf, paintball- og gokartbane, segways og ikke mindst fodboldgolf for de fodboldgale. Hen over sommeren, er det også muligt at få en musikalsk oplevelse, med de mange koncerter. Så hold øje med om der er noget lige for dig.

Ting du ikke vidste om Marielyst

 1. Marielyst er blevet kåret som ”Danmarks bedste strand” tre år i træk (2011,2012 og 2013) af ”Rejselivs” læsere.
 2. Marielyst har over 6000 sommerhuse, men har kun et indbyggertal på 703
 3. Efter en oversvømmelse i 1872, lykkedes det Hans Jørgensen at dræne markerne i landbrugsområderne. Han gav sin nye gård navnet Marielyst, efter hans kone Marie.
 4. n gav Advokaten Frederik Grå ombyggede i 1906 gården til et hotel med 12 værelser og kaldte det Marielyst Østersøbad.
 5. .I 1920erne begyndte folk fra lokalområdet at bygge hoteller og sommerhuse, som blev startskuddet til 100 år som populært feriemål

Hvad skal du se?

Ud over de 20 km hvid sandstrand, som er en seværdighed i sig selv, er det værd at give Marielyst Sportsvogns Museum. Her er der en samling af sportsvogne fra 1913-1970 og giver et godt indblik i hvilke biler, der igennem tiden, har kørt til og fra det populære feriemål. Omkring museet, er der en 1,6 km lang bane, hvor de besøgende kan få en tur i de smukke biler.

Marielyst Golfklub er en anden mulighed. Her tilbydes Pay and Play muligheder, så enhver der ønsker af prøve en runde golf kan se om de kan få bolden i hul på første slag. Vær dog opmærksom på at golfklubben er velbesøgt i sommer månederne.

Kirken i den nærliggende landsby Væggerløse er en anden attraktion der er værd at slå vejen forbi. Her kan man se en interessant og smuk fresko i loftet, der forestiller det berømte Nadver i Emmaus, hvor Jesus spiser et måltid med to af sine disciple efter Jesu opstandelse. Skovby Glasmuseum ligger også i Væggerløse og der er et åbent værksted hvor alle er velkomne til at overvære hvordan glasset formes og skabes.

Middelaldercentret er en af områdets absolut must-sees. Som det største af sin slags i Danmark har Middelaldercentret masser at byde på. Centret ligger i udkanten af Nykøbing Falster, cirka 17 kilometer nordvest for Marielyst og åbnede i 1989. Middelaldercentret tilbyder masser af interessante oplevelser og forskellige begivenheder for sine gæster, såsom en ridderturnering, bueskydning og man kan endda få lov at lave sit eget pandebrød på ægte middelalder manér. To gamle skibe ligger ligeså til havn ud for middelaldercentret, og det er muligt at få en sejltur - bemærk dog man skal bestille god tid i forvejen. Prøv-selv området lader folk prøve kræfter med nogle af datidens forskellige gøremål såsom brug af gamle vandpumper, og man kan endda prøve ridderhjelme og prøve at skyde med bue. Som det centrale omdrejningspunkt for hele centret kan man se de fantastiske blider, der hver dag affyrer store sten ud over Guldborgsund - ved enkelte arrangementer om sommeren bliver der endda affyret ildskud! Bliderne er autentiske rekonstruktioner af det middelalderlige våben og vejer over 20 tons! Hvis de hjemmeladede pandebrød ikke var nok, kan man tage vejen forbi Den Gyldne Svane. Denne restaurant og kro serverer lækre retter baseret på opskrifter fra datidens Danmark, og er ikke kun anderledes men også utroligt lækkert! Stedet er meget populært og arrangerer både firmaarrangementer og bryllupper. Vi anbefaler bestemt et besøg hertil!

Mens man alligevel er i nærheden, kan man let besøge smukke Nykøbing Falster, beliggende i de smukke omgivelser af Guldborgsund. Besøg eksempelvis Guldborgsund Zoo og Botanisk Have, der er en zoologisk have i hyggelige omgivelser, hvor man kan komme helt tæt på parkens dyr. Dyrepasserne fortæller om de mange dyr, der gør stedet særdeles lærerigt for store og små.

Et andet dejligt sommerhusområde på Lolland-Falster, er Rødbyhavn på det sydvestlige Lolland, der blandt andet byder på Lalandia, som er perfekt for både store og små legebørn

Til legebørnene er det også muligt at besøge Golf & Fun Park. Her er der forskellige aktiviteter og faciliteter for både børn og voksne. De fartgale, kan drøne rundt på gokart banen og hvis man er lidt af en vandhund, kan man gå på kite- eller windsurfing skole. Mulighederne er mange og derfor er Marienlyst det perfekte sted for en sommerferie i Danmark.

Hvordan kommer du rundt?

For at komme til Marielyst er en bil klart at foretrække. Der går nelig ingen tog til Marielyst. Byen ligger cirka 14 kilometer syd for Nykøbing Falster, og en køretur fra København til Marielyst tager cirka halvanden til to timer. Yderligere ligger færgen til Tyskland, der afgår fra Gedser, blot 20 kilometers kørsel syd for Marielyst. Så ønsker man at se det tyske, er der rig mulighed for dagsrejser hertil.

Når du så er kommet frem til dit sommerhus eller din feriebolig, er cyklen helt ideel. Du kan hurtigt komme rundt, men ikke mindst kan du nyde den smukke natur og indånde den friske luft. En gåtur skal heller ikke undervurderes og de gode stier gør, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at komme afsted. Hvis du søger et sommerhus i Marienlyst, kan Wimdu tilbyde flere alternativer og ønsker du et feriehus et andet sted på Falster er der mulighed for sommerhuse i blandt andet Væggerløse.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder