Ferieboliger i Rom

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Rom

Lejligheder og Ferielejligheder i Rom

Lejligheder i Rom centrumRom er nok den by i verden der har haft størst indflydelse på den moderne civilisation. Idag er byen en seværdighed i sig selv, med levn fraDet antikke Rom. Italiens hovedstad har altid været omgivet af en speciel mystik. Der er ganske enkelt noget underfundigt ved at gå rundt i en by, der på et tidspunkt har udgjort et enormt rige, der omfattede både England og det nordlige Afrika. Kejsertiden, med Cæsar som den ubestridte leder, er for længst slut. Men overalt i Rom er der spor af romerriget, hvilket kun gør Rom til et endnu mere spændende mål for en storbyferie. For at man for alvor kan mærke atmosfæren og storheden, skal man bevæge sig ind i byens centrum. Det er her du finder Roms seværdigheder og her du for alvor kan mærke det autentiske Rom. Så hvorfor ikke finde en ferielejlighed i Roms centrum. I stedet for kedelige men billige hoteller i Rom centrum, kan Wimdu ligeledes tilbyde lejligheder i Rom centrum, til en overkommelig pris og i hjemlige og autentiske omgivelser.

Rom – storhed og fald

Rom er den største by i Italien og mange turister valfarter årligt til byen. Rom er som bekendt beliggende i den sydligere del af Europa, hvilket sikrer særdeles varme somre og vintre. Derfor er Rom den perfekte destination for både sommerferie og vinterferie. I de varmeste sommermåneder kan det være ulideligt varmt i de små gader, der er opført i klassisk italiensk stil. Det perfekte tidspunkt at besøge Italiens hovedstad er i efteråret, hvor byen forekommer smuk og gylden.

Rom er i særdeleshed et bevis på storhed og fald. Beviset på det romerske emperiums storhed i antikken, findes overalt i byen, men samtidigt er de gamle arkitektoniske vidundere også beviset på rigets fald og slutningen på Italiens storhed. Bygningerne taler for sig selv, de fortæller en historie, en historie, der har haft betydning for nutidens civilisation.

Ting du ikke vidste om Coloseum

 1. Coloseum blev bygget på lidt våd grund og for at sikre at murene ikke faldt sammen, indsatte man bronzestave gennem stenene for at stabilisere dem.
 2. Alle de små huller rundt omkring i bygningen, skyldes at røvere eller muligvis nye bygherrer ville ind til bronzen.
 3. Hele Coloseum var oprindeligt dækket af marmor. Det blev dog senere fjernet og brugt til at bygge Skt. Peters Kirken med.
 4. Coloseum kunne overdækkes i tilfælde af dårligt vejr og kunne tømmes hurtigere end Parken, hvis det skulle være nødvendigt.

Ting du bare skal se

Et af byens, uden tvivl, største varetegn er Coloseum. Det er de færreste, der ikke på en eller anden måde har hørt om eller kender til Coloseum i Rom. Det enorme amfiteater blev opført omkring 70 år før kristi fødsel og er naturligvis blevet renoveret utallige gange siden da, men det er ikke svært at forestille sig hvordan det måtte have været romer unde Coloseums storhedstid. Det er heller ikke sjældent, at der gøres nye fund i fundamentet eller i de mange underjordiske gange under amfiteateret. Der var plads til omkring 60.000 tilskuere i Coloseum og der var rift om billetterne så at sige. Gladiatorerne var særdeles populære i romerriget og det var netop gladiatorkampene, der blev afholdt i Colosseum, til stor fornøjelse for romerne. Det er fortsat muligt at besøge Coloseum, men gladiatorkampe er der ikke mange af længere. Coloseum er uden tvivl et besøg værd, når man er på storbyferie i Rom. Priserne varierer, men det kan anbefales, at tage på en guidet tur og få alle de hemmelige historier om det mystiske stadion med.

En anden af Roms seværdigheder, er Trevi-fontænen, som altid beskrives i guidebøgerne. Og det er da også svært at skrive en rejseguide til Rom uden at nævne den smukke fontæne - den er uden tvivl et besøg værd. Fontænen er opført i 1700-tallet af Nicola Salvi og er nu en af de mest besøgte seværdigheder.

Med byens unikke og storslåede historie, findes der selvsagt også et hav af museer og gallerier til de kunstinteresserede. Det største og mest besøgte er uden tvivl Nationalmuseet. Af alle Roms seværdigheder, er det her man bør tage hen, hvis man vil have det store overblik over Roms historie. På Nationalmuseet findes der en lang perlerække af unikke elementer fra alle tidsperioder. Mange ved ikke, at Rom også var en af de vigtigste byer i renæssance-tiden. Det er typisk Firenze, der løber af med titlen, men ikke desto mindre var Rom også en vigtig by, når det kom til arkitektur og kunst. Det er også noget, der fylder en del på nationalmuseet. Så er du interesseret i renæssancen går du ikke forgæves, selvom turen går til Rom og ikke Firenze. Romerriget er naturligvis også en særdeles central del af udstillingen på Nationalmuseet. Der er fortsat en enorm stolthed over det, der blev udrettet under de forskellige romerske kejsere. Som tidligere nævnt var der tale om et rige, der omfattede stort set hele Europa og udviklede, hvis ikke opfandt, den moderne civilisation. Særligt romerrigets militær var uden tvivl det stærkeste, der nogensinde har været i Europa og måske hele verden. Meget få steder mødte de romerske legionærer modstand af betydelig styrke og det var stort set kun i de germanske skove og på grænsen mellem England og Skotland, at romerne ikke kunne trænge igennem. Der er også mange genstande fra denne storslåede periode på Nationalmuseet i Rom, så tag endelig et besøg der, hvis du er interesseret i romersk og europæisk historie.

Vatikanstaten er en selvstændig stat i midten af Rom. De fleste har set billeder af Paven og Vatikanet. Her er tale om verdens mindste stat, og er den eneste tilbageværende enevældige monarki i Europa. Her er Paven den primære lovgivende, besluttende og udøvende magt. For katolikker verden over er paven den vigtigste på jorden og det er også grunden til, at rigtig mange religiøse valfarter til Vatikanet i Rom. Selvom du ikke er katolik, er Vertikanet alligevel et besøg værd. Specielt den storslåede >b>Peterskirke, taler for sig selv. Tag ikke til Rom uden at have set dette overvældende bygningsværk.

Hvordan kommer du rundt?

Der ligger tre lufthavne uden for Rom. Den vigtigste er Leonardo Da Vinci International Airport, der ligger sydvest for Rom og er også er Italiens vigtigste lufthavn. Der er et væld af muligheder, når det kommer til at komme fra lufthavnen og ind til Rom. Det hurtigste alternativ er dog Leonardo da Vinci Express, der er det hurtigste tog ind til Rom. Toget afgår hver halve time fra 06.30 til 23.30 og kører direkte ind til Termini (hovedbanegården). Turen tager cirka en halv time.

Den letteste måde at komme rundt i Rom er ved at bruge metroen. På denne måde kommer du hurtigt rundt og undgår tung trafik. På grund af denne tunge trafik valgte man i 1980erne, at udstede et forbud mod uatoriseret trafik i den centrale del af byen mellem kl. 06.00 og 18.00, hvilket gør byen ideel til en byvandring i de smukke, smalle gader.

Hvis du ønsker en ferielejlighed i Rom centrum, som giver dig en ægte italiensk stemning og med udsigt til Roms seværdigheder, så kan Wimdu tilbyde lejligheder i autentiske og hjemlige omgivelser.

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

Kurt
Kurt
10 Fantastisk
oktober 2017
Trastevere - Cedro 5 Terrace Apartment

Flot service,vi fik nemt nøglen til lejligheden. En Tom gasflaske blev hurtigt skiftet, så vi igen kunne anvende komfuret. Badeværelset var lidt lille,og blandingsbatteriet i brusekabinen trænger til et eftersyn, var meget vanskeligt at ...

Anne-Marie
Anne-Marie
10 Fantastisk
oktober 2017
Four Leaf Clover Holiday Home

Den fedeste lejlighed, med alt hvad dertil hører. Ilaria er et helt fantastisk menneske, der tog hånd om os på den sødeste måde. Vi kommer helt sikkert tilbage og bor der, næste gang vi besøger Rom.

Lars og Sommer
Lars og Sommer
10 Fantastisk
september 2017
Romantic House in Trastevere

Vi var meget tilfredse med opholdet i lejligheden. Hyggelig lille lejlighed med dejlig stor tagterasse.

charlotte
charlotte
10 Fantastisk
september 2017
Beautiful Penthouse

Vi har haft den skønneste weekend i Rom. Gian Micheles Penthouse er en perle og usædvanlig charmerende. Vi fik en meget fin modtagelse af en veninde til værten. Det er afgjort et sted vi vil vende tilbage til.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder