Ferieboliger i Silkeborg

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Silkeborg

Sommerhuse og Feriehuse i Silkeborg

Det dejlige Silkeborg er en hyggelig by prydet i skøn natur og kunst i verdensklasse. Silkeborg er en større by på mere end 40.00 indbyggere beliggende 45 kilometer vest for Aarhus og de smukke omgivelser gør byen utroligt populær til en tur i sommerhus med hele familien. Byen er desuden rig på kulturelle oplevelser i form af museer, kunst og historiske landemærker. Et af verdens bedst bevaret mennesker fra oldtiden, Tollundmanden, befinder sig blandt andet i Silkeborg, der bestemt skal besøges af enhver der kommer til byen. Silkeborg er en perfekt destination til dem der ønsker at slappe af i de skønne omgivelser omkring byen og med et feriehus fra Wimdu kan man netop dette. Denne dejlige natur i sammenhold med de mange kulturelle oplevelser der er at få, gør Silkeborg til et perfekt mål til ferien!

Silkeborg - kunst og kultur

Silkeborg er som nævnt rig på kulturelle oplevelser, der både indebærer klassisk samt moderne kunst samt levn fra egnens historiske fortid. Silkeborg har længe været kendt for sit kunsthåndværk og moderne kunst, der kan opleves flere steder i byen. Byen kom for alvor på verdenskortet for samtidskunst i det 20. århundrede med kunstner Asger Jorn, hvis værker kan opleves på Museum Jorn. Museet ligger langs Remstrup Å, og her kan hans malerier og keramik opleves i ligeså kunstneristiske omgivelser. Det populære KunstCentret Silkeborg er beliggende i utroligt skønne omgivelser nær Ørnsø syd for Silkeborg. Centret fremviser kunstudstillinger året rundt af forskellige art, der hele tiden giver noget nyt at opleve. Den omkringliggende Skulpturpark er ligeledes et populært mål for udflugter, der fremviser skulpturkunst af både danske samt internationale kunstnere. Parken er en ideel scene til at nyde sin frokost under skovens trækroner i fantastiske omgivelser. Hvis man ville se mere moderne kunst kan man ligge et besøg forbi Galerie Moderne Silkeborg, der både udstiller og sælger moderne værker.

Selvom Silkeborg primært er kendt for sin kunstneriske historie, tilbyder byen bestemt også et væld af aktiviteter for store og små. Besøg eksempelvis det flotte AQUA Akvarium og Dyrecenter, der blandt andet har Nordeuropas største ferskvands akvarium. AQUA er et oplevelses center for hele familien, hvor man kan komme helt tæt på dyrene og lære en masse i mellemtiden. Centret er både akvarium med en tilhørende dyrepark, hvor man kan se forskellige dyr, heriblandt oddere og geder. Parken har ligeså et legeområde med vandkanoner og andre udendørsaktiviteter.


Tollundmanden

Et af Silkeborg vigtigste varetegn er oldtidsmennesket Tollundmanden. Tollundmanden blev fundet i år 1950 og man mente først der var tale om en mordsag. Det skulle dog senere vise sig, at man havde foretaget et af verdenshistoriens største og vigtigste fund i form af det ekstremt velbevaret lig af en cirka 30-årig mand der afgik ved døden for cirka 2.400 år siden. Manden blev tilsyneladende kvalt ved hængning og senere begravet, man er dog stadig ikke sikker på præcist hvorfor han måtte lade livet i sin unge alder. Tollundmanden kan i dag opleves på Museum Silkeborg og bør bestemt opleves af enhver der kommer til Silkeborg. Udstillingen af manden befinder sig på Hovedgården - hovedbygningen af Museum Silkeborg - og udstiller sammen med Tollundmanden en lang række andre historiske samlinger. Oplev blandt andet noget af den keramik der blev skabt af Asger Jorn, eller oplev historien og det i dag historiske Silkeborg Slot. Man er den dag i dag stadig ikke sikker på præcist hvornår slottet blev opført, men efter utallige plyndringer, ødelæggelser og dårlig vedligeholdning blev slottet solgt, nedrevet og genopbygget til det vi i dag kender som Sikeborg Hovedgård.


Mad og drikke i Silkeborg

De kulinariske oplevelser der er at få i Silkeborg byder på alt fra torvemarkeder med lokale varer lige til at tage tilbage til sommerhuset, samt gourmetrestauranter i verdensklasse. Besøg eksempelvis Restaurant Michael D, der serverer gourmet i form af en 3-retters menu til overskuelige priser. Restaurant Gastronomisk Institut i Silkeborg er gourmet fokuserende på sæsonens råvarer, med et bredt og alsidigt vinkort. For den mere klassiske café stemning kan man vel besøge Café Evald, der serverer special øl og klassiske café retter i flotte omgivelser.


Overnatning

Byen ligger som nævnt blot 45 kilometer vest for Aalborg, der ligeledes tilbyder en bred vifte af sommerhuse til din overnatning i Silkeborg. Cirka 20 kilometer nordvest for Silkeborg ligger de to populære sommerhus områder Truust og Fårvang, der også har flotte feriehuse der frit kan lejes til ens ophold i Silkeborg. Silkeborg ligger også cirka 40 kilometer øst for Herning, hvor man ligeledes kan få en masse kulturelle oplevelser og finder sommerhuse til den sommerferie i det jyske.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

…og vi elsker vores lejligheder