Ferieboliger i Sirmione

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Sirmione

Ferielejligheder og Ferieboliger i Sirmione

Sirmione er en by og kommune i Brescia regionen, der ligger på en lille halvø der strækker sig cirka 4 kilometer ud i Gardasøen. Byen er i særdeleshed besøgt for sin umådelige skønhed og de termiske bade, man kan besøge her. Som i mange andre byer omkring Gardasøen, kan Wimdu i dag tilbyde et væld af sommerhuse, ferieboliger og ferielejligheder, mange med udsigt over søen, private pools og andre gode faciliteter. Med en feriebolig kan man ligeså komme helt tæt på den lokale befolk og spørge til råde om, hvad de mener skal opleves på en ferie i Sirmione.

I det første århundrede før Kristi fødsel, blev den yderste del af Sirmione halvøen residens for de mere velhavende romerske familier, hvoriblandt poeten Catullus skrev om områdets fantastisk smukke omgivelser. Senere blev et fæstningsværk opført for at beskytte byen, som følge af konflikterne med Germanerne nordfra. Omkring det 13. århundrede blev det flotte Scaliger Slot opført, der sidenhen er blevet et ikon for byen og området. Den første turisme begyndte først for alvor i det tidlige 20. århundrede, takket være de varme kilder i Sirmione, der kan blive helt op til næsten 70 grader celsius.


Ting at se og opleve i Sirmione

Grotte di Catullo

På den yderste spids af Sirmione, med en panoramisk udsigt og kun tilgængelig til fods, ligger den gamle romerske villa Grotte di Catullo- fette er villaen man i dag mener, tilhørte Catullus og hans familie. Jorden hvorpå villaen og det omkringliggende kompleks ligger, der visse steder er direkte på sten, bærer præg af det store arbejde det har været at opføre villaen, da de har været nødvendigt at skære og fjerne store stykker klippe. Det menes at de mange værelser og tilbygninger til selve villaen har været benyttet af tjenestefolk. Selvom meget af villaen blot er en skygge af sin tidligere storhed, kan man stadig fornemme hvor fantastisk det måtte have været.

Sirmione Slot

Det storslåede Sirmione Slot, der blev opført omkring det 16. århundrede, står den dag i dag stadig i al sin pragt og er stadig i fantastisk stand den dag i dag. Slottet er komplet omgivet af vand og det er muligt at komme ind og se gårdspladsen, samt at komme op på murerne og nyde udsigten. Der er flere indgange til selve slottet, heriblandt en vindelbro. Man må bestemt ikke gå glip af at opleve dette fantastiske levn.

Strandene i Sirmione

Sirmione har i alt otte forskellige strande, hvoraf nogle fungerer som reelle små feriebyer mens andre blot er almene sandstrande, selvfølgelig gratis at besøge. Den største strand er Lido delle Bionde, der er elsket af alle der kommer hertil for sine krystalklare vande og de dejlige omgivelser. Stranden ligger på den vestlige side af øen, ikke lang fra Catullus villa nær det historiske centrum på det ydre Sirmione. Herfra kan man få en fantastisk udsigt over det smukke Gardasøen, stranden er ikke specielt stor eller bred men under alle omstændigheder et dejligt sted til en ferie dag ved stranden. Her finder man både solstole med paraplyer, en bar og selvfølgelig musik og fest. Stranden i sig selv er gratis at besøge og har en nærmest caribisk atmosfære over sig - et absolut must-see på en ferie i Sirmione!

Tårnet i San Martino della Battaglia

Kort vej syd for Sirmione ligger byen San Martino della Battaglia. Her kan man besøge et imponerende mindemærke i form af et tårn på hele 4 meter. Tårnet står som et minde på kampen der blev udkæmpet den 24. juni 1859, der blev starten på enden af den Italienske Uafhængighedskrig, der endte i en sejr til de kombinerede styrker af Frankrig og Italien. Dette ene slag anses som det blodigste i hele Europa i det 19. århundrede og i den smukke park omkring tårnet kan man besøge et ossuarium, der rummer kranierne af næsten 3.000 soldater der faldt i slaget.


Transport til og fra Sirmione

Den umiddelbart letteste måde at komme til Sirmione, er ved at flyve til den nærtliggende storby Verona. Lufthavnen i Verona, Verona Villafranca Airport, har ikke flyvninger fra Kastrup lufthavn, men kan let tilgås fra andre Europæiske storbyer. Så snart man ankommer til Verona, ville vi anbefaler man lejer en bil til ens ferie i Sirmione. På denne vis ville det ikke blot være lettere og mere bekvemt at nå frem til sin feriebolig, men også gøre det lettere at se de omkringliggende egne af byen. Hele vejen langs kysten ved Gardasøen ligger ydermere adskillige feriebyer, der bestemt er inden for køreafstand af Sirmione og i den grad et besøg værd!


Sirmione er en charmerende by, rig på historie og oplevelser. Her kan man slappe af i ro og mag med hele familien på en af de mange, dejlige strande i området, samt opleve et væld af seværdigheder der giver et betydeligt indtryk af den historiske baggrund og rolle byen har spillet. Se de mange feriehuse der er til rådighed i byen og find netop jeres perfekte sommerhus til en ferie i Sirmione for hele familien!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder