Ferieboliger i Sønderjylland

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Sønderjylland

Ferielejligheder og Ferieboliger i Sønderjylland

Det altid dejlige Sønderjylland er et område af Danmark, der altid ville have en speciel plads i manges hjerter. Den flotte og idylliske danske natur i kombination med livlige byer og købstader, har gjort hele regionen til en foretrukken ferie destination for mange danske som udenlandske turister. Dette er specielt afspejlet i de mange tyske besøgende der kommer, for at holde ferie i områdets mange sommerhuse og andre ferieboliger året rundt. Fra populære ferie områder som Als og byen Sønderborg i øst, til Rømø og vadehavet i vest, står området i kontrast med sig selv og tilbyder naturskønne og kulturelle oplevelser for enhver smag.

Ting at se og opleve i Sønderjylland

Sønderjylland er landets eneste fastlandsgrænse og har i tidens løb været scene til et utal af historiske begivenheder. Det tætte forhold til Tyskland afspejles i både by og kultur, hvor mange finder både dansk og tysk som værende deres modersmålsprog. Der er masser at opleve i de forskellige dele af regionen, samt en bred vifte af feriehuse og sommerhuse der kan lejes til din ferie i det smukke Sønderjylland!


Rømø

Den danske Ø Rømø ligger i det vestlige Sønderjylland, omgivet af vadehavet. Øen er velkendt som værende blandt de smukkeste områder i hele landet, der elegant kombinerer den smukke danske natur og vadehavets skønhed med oplevelser for hele familien. Man kommer bestemt ikke til at kede sig på en ferie på Rømø. Naturen selv er den største attraktion at finde her. Med sin umiddelbar beskedne størrelse giver området den perfekte mulighed for idylliske vandreture eller cykelture langs de flotte kyster. Her kan man opleve vadehavets særpræget natur, hvor vandstanden kan ændre sig op mod to meter om dagen, der på visse tidspunker giver muligt at gå på havbunden - en ret så interessant oplevelse! Forår og efterår er det muligt at opleve det fantastiske fænomen sort sol, når trækfuglende samler sig omkring øen. På den sydvestlige del af øen ligger byen Havneby, der har gode indkøbsmuligheder samt flere restauranter og kroer, hvor man kan smage på de lokale råvarer i hyggelig ferieby stemning. Rømø besøges året rundt af danske og udenlandske turister, der kommer til øen for at nyde den naturlige skønhed i et af øens mange sommerhuse og ferielejligheder. Hvis man ønsker total afslapning på ens ferie, er Rømø det perfekte valg!


Haderslev

Købstaden Haderslev ligger i den østlige del af Sønderjylland. Det er regionens anden største by efter Sønderborg og tilbyder mange kulturelle oplevelser fra egnens baggrund. Byen er velkendt som en hyggelig og idyllisk by med en lang historie, der afspejles i arkitekturen og de mange smukke, gamle huse man kan se i den gamle bydel. Haderslev Fjord løber gennem byen, hvor man kan gå langs vandet og nyde stemningen. Centralt i byen ligger den fantastiske Haderslev Domkirke, der blev opført i det 13. århundrede. Man er velkommen til at besøge domkirken i dagtimerne, hvor der ydermere i sommerhalvåret dannes ramme om forskellige musikalske begivenheder. Vest for Haderslev finder man det historiske Gram Slot, der blev oprindeligt opført omkring det 13. århundrede. Slottet har et tilhørende parkområde og det er muligt at besøge stedet til rundvisning. Gram Slot fungerer i dag primært som et større økologisk landbrug, men byder gæster indenfor i det gamle slot hvor man kan opleve historien bag.

Naturen spiller en stor rolle i Sønderjylland, der bestemt også gør sig gældende i Haderslev. Byen ligger ikke langt vest for Lillebælt, hvor man langs de smukke strande finder en lang række sommerhuse og ferieboliger for enhver smag. Kort sydvest for selve Haderslev kan man besøge det idylliske Haderslev Dyrepark. Blandt skov og bække bor her en bestand på mere end 200 halvtamme dådyr samt en gruppe kronhjorte. Området er en interessante oplevelse for store og små, der lader en komme helt tæt på den danske natur.


Als

I det sydvestlige Sønderjylland ligger øen Als samt byen Sønderborg. Der er masser at se og opleve på hele Als, fra smuk natur og slotte til moderne attraktioner samt masser af sommerhuse flere steder på øen. Den overkommelige størrelse af Als gør øen perfekt til at udforske på vandreture og cykelture, hvor man kan se et væld af smukke godser og slotte Lig eksempelvis et besøg forbi Nordborg Slot på det nordlige Als. Slottet fungerer i dag som efterskole og kan kun opleves udefra, men slotsparken er åben i hverdagene, hvor man eventuel kan nyde sin frokost under trekronerne. Det ligeså imponerende Augustenborg Slot ligger sydøst for Nordborg og kan besøges til rundvisninger i sommerferien. I selve Sønderborg kan man besøge Sønderborg Slot og det tilhørende museum. Her kan man se udstillinger om Sønderjyllands historie med fokus de Slesvigske Krige der har fundet sted specielt på Als.


Der er meget at opleve i Sønderjylland og man kan bestemt finde noget for hele familien i regionen. Hvad end man ønsker et sommerhuse i de smukke omgivelser af vadehavet eller et feriehus langs Lillebælt, så tilbyder Sønderjylland det hele!

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder