Ferieboliger i Ungarn

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Ungarn

Ferielejligheder og Ferieboliger i Ungarn

Det smukke Ungarn er en indlandsstat i det centrale Europa, med den elskede storby Budapest som hovedstad. Byen omtales tit som Donaus Dronning med sine mange smukke seværdigheder på hver side af floden i de to byhalvdele - Buda og Pest. Hele byen er på den anden ende i august måned, når årets Sziget Festival løber af stablen, en musikfestival der tiltrækker næsten 400.000 besøgende hvert år. Festivallen kan betegnes som Ungarns modstykke til Roskilde Festivallen. Den velkendte Balatonsøen i Ungarn besøges hver sommer af tusinder af turister fra hele Ungarn og resten af verden. Specielt mange yngre mennesker besøger byen Siófok i sommerferien. Der er meget at se og opleve i det skønne Ungarn. Hvad end man ønsker en storbyferie i Budapest med egen ferielejlighed eller en ferie i et hus ved balatonsøen, så har Wimdu et bredt udvalg af ferieboliger og sommerhuse at vælge ud fra. Læs videre om nogle af de fantastiske ting der er at opleve på en ferie i Ungarn!

Ting du nok ikke vidste om Ungarn

I Ungarn er det meget almindeligt at omtale folk ved deres fulde navn.Rubik's terning og kuglepennen er begge opfundet i Ungarn.Ungarn er det land, efter Rusland og Finland, hvor der forbruger mest alkohol.Ungarn bruger som mange andre lande i Europa ikke Euros - de bruger Forint.Hele Ungarn har tilsammen cirka 10 millioner indbyggere.
Hovedstaden i Ungarn: Budapest

Budapest er den over 2000 år gamle by der er i over 600 år har været hovedstad af landet. Byen en sådanne rig historie og så mange attraktioner og seværdigheder, en forlænget weekend næppe er nok til at opleve det hele! Byen er desuden godt at udforske til fods, der støttes godt af dens fantastiske transport system af metro og sporvogne. De mange ferielejligheder i Budapest kan findes i alle byens distrikter, der giver en interessant, autentisk oplevelse, da man uden tvivl ville få det hele med. Navnet 'Budapest' kommer fra byens to primære bydele, Buda og Pest, der i år 1873 blev forenet til én by og dermed udråbt til hovedstad. Vest for floden i det kuperede Buda kan man besøge Buda Slot - det gamle kongeslot. Dette overdådige palads er byens største konstruktion, der i dag står som et symbol for byen.

En besøg til Budapest er heller ikke komplet uden et besøg til Parlementsbygningen, der ligger øst for floden i Pest. Denne flotte bygning i gotisk arkitektur er blandt verdens ældste regeringsbygninger og det er muligt at få guidede ture her. Vi anbefaler man kommer forbi tidligt og reserverer tid til senere på dagen, da dette er en særdeles velbesøgt seværdighed. Parlamentet ligger i et flot og charmerende distrikt af byen, hvor ferielejlighederne er helt i top! Hvis man heller ville slappe lidt af, kan man eventuelt besøge Gellert Spabadet, hvor man kan slappe af i de varme vande.Med sin placering i det centrale Europa uden kyster, har Ungarn indlandsklima da det ikke får Middelhavets varme, samt er omgivet af bjerge. Om sommeren kan det blive utroligt varme i Ungarn, mens vintrene kan blive ret så kølige, der gør turisterne altid kommer hertil hen over sommeren. Hvad end man vælger en ferielejlighed i Buda eller Pest, kan vi forsikre der er masser at se og opleve uanset hvor man befinder sig.

Mad og drikke i Ungarn

Det Ungarske køkken består af traditionelle retter af kød og årstidens grøntsager, heriblandt forskellige typer af kål og asparges. I Budapest er der endda rig mulighed for at købe friske råvarer, hvis man selv ville står for madlavningen i ens ferielejlighed. Overalt i byen kan man finde markeder, der tilbyder frisk fisk, kød og grøntsager. Historisk set har det ungarske køkken fået en del indflydelse fra blandt andet det tyrkiske og det østrigske madtraditioner, der giver en enorm variation og smagssans. Ungarsk fiskesuppe er en populær ret, hvor der ligefrem eksisterer konkurrence blandt forskellige byer i landet. Der afholdes ofte konkurrencer i hvem der kan lave den bedste fiske suppe og du kan selvfølgelig selve prøve at smage denne ret. Vær forberedt på at ungarsk mad kan være ret så stærke og peberet.

Af alle retter Gullash selvfølgelig komplet uadskillelig, når vi taler madkultur i Ungarn. Gullash er landets nationalret og laves i endeløse variationer, normalt alt efter hvor i landet man befinder sig. Generelt bruger det ungarske køkken masser af peber og rødløg sammen med ungarsk rømme kaldt Tejföl, der er karakteristisk i landets madkultur.

Transport til og fra Ungarn

Ungarns største lufthavn, Budapest Ferenc Liszt International Airport, ligger cirka 17 kilometer sydøst for centrum. Byen er i direkte flyforbindelse med Kastrup lufthavn og turen tager cirka cirka to timer. Fra lufthavnen kan man kommer til centrum enten via tog, eller shuttle bussen der kører 24 timer i døgnet. Man kan også tage en taxa, der dog kan blive dyr i forhold til andre muligheder. Så snart man befinder sig i selve Budapest, er byen som tidligere nævnt let at bevæge sig rundt i. Byen er relativt lille og støttes af et godt og pålideligt offentligt transportsystem. Hvis man skal mod Balatonsøen, anbefaler vi leje af en bil under ens ferie i Ungarn. Feriebyen Siófok ligger cirka 100 kilometer sydvest for Budapest og selvom der kører toge mellem de to byer, ville egen bil gøre turen der til væsentligt lettere. Dette giver også muligheden for at besøge andre byer omkring Batalonsøen, samt nogle af de mindre kendte, charmerende byer rundt i Ungarn.


Der er masser at se og opleve i Ungarn. Hvad end det er fra en ferielejlighed i Budapest eller et feriehus ved Balatonsøen, så kan vi garantere du får en ferie du sent ville glemme!

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

Anni
Anni
8 God
november 2017
Central Budapest Apartment + Altan

En stor rumlig lejlighed der ligger tæt på offentligt transport midler. Udlejer er hurtig til at svare på mail og er meget hjælpsom. Kan varmt anbefale lejligheden.

Lotte Lundal
Lotte Lundal
10 Fantastisk
september 2017
Lejlighed i hjertet af Budapest

Super dejlig lejlighed midt i Budapest. Nemt fra lufthavnen til lejligheden, 45 min og så 400 meter er man i lejligheden. Metron næsten lige om hjørnet og 7 min på gåben til Donau. Vi havde en rigtig god oplevelse med Luca og han sørge...

susanne
susanne
10 Fantastisk
september 2017
Elegant lejlighed i Budapest

Vi var meget tilfredse med at bo i Robertos Lejlighed. Alt fungerede perfekt og placeringen var god. Tilmed havde Roberto købt nogle varer ind til os, så vi ikke skulle starte fra bunden. Roberto er meget venlig at kontakte og hjalp os,...

Nanna
Nanna
10 Fantastisk
juli 2017
Rummelig lejlighed i det centrale Budapest

Lejligheden har den perfekte placering i det jødiske kvarter i Budapest. Lejligheden er stor og rummelig med meget højt til loftet. En perfekt lejlighed til et besøg i Budapest.

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder