Ferieboliger i Zadar

Find lækre kvalitetslejligheder fra byeksperterne!

Top 50 lejligheder i Zadar

Ferielejligheder og Ferieboliger i Zadar

En ferie i Zadar, Kroatien - dette er for mange et synonym et vidunderlige dage tilbragt med solbadning, svømmeture i det krystalklare vande, smagning på de lokale specialiteter og smukke rejser langs kysten af Adriaterhavet. Zadar ligger i det centrale Kroatien og er en et kulturelt og historisk centrum i regionen Dalmatien. Byen har en langt og spændende baggrund hvor mange forskellige kulturer har stødt sammen i tiders løb, der i dag afspejles i de mange seværdigheder og monumenter fra det gamle romerske imperium, det byzantinske rige og det Østrig-Ungarn, der kan ses og opleves på en ferie i Zadar. Wimdu kan i dag tilbyde en bred vifte af ferielejligheder i Zadar, samt charmerende og autentiske feriehuse i de landlige egne omkring byen, der skaber de perfekte rammer til en ferie i Kroatien for hele familien. Læs videre om nogle af de mange ting i kan se og opleve i Zadar og omegn og find på den ferielejlighed, sommerhus eller anden feriebolig der passer til netop jeres behov.

Ting du nok ikke vidste om Zadar

Området hvor Zadar i dag ligger, har været beboet i mindst 3 årtusinder.Zadar har både tilhørt det romerske imperium, Østrig-Ungarn monarkiet, det byzantinske rige og den venetianske republik.Selvom Zadar er en populær ferie destination der modtager hundredetusinder af besøgende hvert år, bor der blot 80.000 i selve byen.

Ting at se og opleve i Zadar

Zadar begyndte for alvor at udvikle sig allerede under det romerske imperium. Mange af de storslåede monumenter der den gang blev opført, står stadig i dag og kan beundres overalt i byen. Under regeringstiden af kejser Augustus blev der bygget bymure med vagttårne og porte, der ligeledes kan kan ses den dag i dag. I den vestlige del af byen blev der opført et forum og et amfiteater samt et væld af basilikaer og og kirker på et senere tidspunkt. Byens gamle akvædukt der bragte vand til byen er ydermere delvist bevaret. I løbet af middelalderen blev her opført de mange kirker samt byen katedral, der kan ses i den gamle bydel. I løbet af det 16. århundrede, kom byen under ledes af den venetianske republik, der hefter byggede et nyt system af fæstninger, der skulle beskytte byen for fremtiden. I denne tid voksede byen og skulle blive en central del af hele Dalmatien fremover. I år 1873 skulle magten over byen dog skifte igen - denne gang til det Østrig-Ungarske monarki. Som noget af det første valgte man her at fjerne byens mure og omdanne den til en række promenader, hvorfra lokalbefolkningen kunne få en fantastisk udsigt over havet og det omkringliggende landskab. Visse dele af murens porte blev dog stående, hvoraf de mest berømte er Porta Marina og Porta Terraferna.

I løbet af anden verdenskrig blev visse af byens monumenter lettere beskadige der kan ses den dag i dag, dog ikke i en grad hvor byens besøgende ikke kan opleve deres skønhed. Det smukke Forum Romanum er et af verdens største. Forummet er frit tilgængeligt og fungerer i dag som torv, prydet med de antikker søjler og statuer, der er et fantastisk sted at sidde og blot nyde atmosfæren af den varme sommer på en ferie i Zadar. Ved siden ad det romerske forum, kan man besøge den imponerende Sankt Donatus kirken, det blev opført i det 9. århundrede som en rundkirke. Kirken har et fantastisk interiør og er blevet et symbol for hele byen, der uden tvivl gør monumentet et besøg værd. Sankt Donatus benyttes ikke længere til religiøse formål men istedet som museum, hvor man kan lære meget mere om byens langs og alsidige historie. Om sommeren blive her ligeså arrangeret koncerter indenfor klassisk musik her. Man må selvfølgelig ikke gå glip af et besøg til det majestætiske Katedralen i Zadar, der ligger centralt i byen. Katedralen blev bygget i sin nuværende form i det 12. og 13. århundrede og ligger ud til et lille torv, hvor man eventuelt kan nyde kolde forfriskninger til synet af det prægtige byggeri, hvor man også kan komme indenfor og se kirkens smukke interiør. Ønsker man selv at stå for madlavningen i sin ferielejlighed i Zadar, kan vi anbefale et besøg til torvet Narodni trg, eller 'Folkets torv', hvor man kan købe frisk frugt og grønt, samt alt god fra havet i form af fisk og skaldyr.

En tur til stranden

Overalt i Dalmatien, kan man finde gode muligheder for at svømme i de klare vande af Adriaterhavet. Selvom mange af strandene i området er meget stenet, er det muligt at finde sandstrande, hvor flere feriehuse i Zadar ligger indenfor gåafstand. Strandene i Dalmatien har deres egen charme, da mange af dem ligger omgivet af fyrretræer. Området omkring Zadar er ydermere velkendte for de gode muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport, eksempelvis windsurfing eller vandski. De landlige omgivelser af byen er bestemt også værd at udforske, der er perfekt til langs vandre- eller cykelture - vi kan anbefale leje af cykler på en ferie i Zadar til formålet, eller eventuelt en bil.

Transport til og fra Zadar

Den umiddelbart letteste måde at komme til Zadar, ville være at flyve til den nærtliggende storby Split, hvor det er muligt at flyve direkte i løbet af sommerhalvåret fra Kastrup lufthavn, på en tur der blot tager to timer og et kvarter. Zadar ligger under to timers kørsel nordvest for Split, hvor vi kan anbefale leje af en bil til sin ferie i Kroatien. Med egen bil til en ferie i Zadar kan man ikke blot komme lettere til sit feriehus, skulle det ligge i de mere landlige egne, men ligeledes give større frihed til at udforske de omkringliggende naturområder.


Zadar er en fantastisk unik by, med masser af charme, atmosfære og en rig historie der fortryller enhver der besøger byen. Det lune klima i løbet af sommeren sammen med de badevenlige strande, gør byen en perfekt destination til familier. De mange historiske monumenter, giver en imponerende indsigt i byens historie og kultur, der er blevet indflydet af et væld af forskellige folkeslag gennem tiderne. Hvad end man ønsker at opleve byen fra de dejlige rammer af en ferielejlighed i centrum af Zadar, eller måske et autentisk feriehus eller sommerhus udenfor byen, eventuelt inden for gåafstand af stranden, så tilbyder Zadar et væld af overnatningsmuligheder for enhver smag og budget. Find netop den feriebolig der passer til jeres behov og få en ferie i Zadar med oplevelser for enhver smag!

Klar til at booke?

VORES LEJLIGHEDER HAR EN GENNEMSNITLIG VURDERING PÅ 9/10! SE HVAD VORES GÆSTER HAR AT SIGE:

Lars
Lars
10 Fantastisk
september 2017
apartment floresita

Vores ophold i Zadar blev en stor oplevelse, ikke mindst takket være Gorans dejlige stueetagelejlighed. Den er ny-istandsat og ligger i gå-afstand fra både havet og den gamle bydel og er velindrettet med en dejlig gårdhave, som man kan n...

Bodil
Bodil
10 Fantastisk
september 2016
Delight Flat in the heart of Zadar

Det har været en meget, meget dejlig oplevelse at bo i Sunset delight i Zadar. Lejligheden er velindrettet, sengene gode, godt badeværelse og fremfor alt en fantastisk udsigt over øhavet og de gamle kirker på Forum romanum. Verdens bedst...

Bodil
Bodil
10 Fantastisk
oktober 2014
Magical Apt. i Zadar City Centre

Fantastisk ophold i Magical Apt. Fotos lyver bestemt ikke, og vi blev mødt af en meget venlig og kompetent og engelsktalende værtinde, der viste os rundt og gav en supergod gennemgang af attraktioner, spisesteder osv. Rent og pænt. Ingen...

Frank
Frank
8 God
oktober 2014
Budget Duplex Apartment in Center

Super dejlig lejlighed og central i den gl bydel. Kan anbefale denne lejlighed. Alt gik godt fra bestilling / afhentning i lufthavnen og modtagelse af udlejer. Mvh frank og Heidi

Vi er Wimdu...

Wimdu er Europas største markedsplads for private ferieboliger. Med over 350.000 boliger i mere end 150 lande er du sikker på at finde det perfekte sted at overnatte.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Mere end 10 millioner bookede overnatninger

  Vi er Europas største portal for ferielejligheder.

 • Wimdus trippel Tjek

  Vores 3-delte kvalitetstjek inkluderer et ejendomsbesøg.

 • Trustpilot

  Vores Trustpilot score er
  Perfekt (8.9/10)

…og vi elsker vores lejligheder